avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate adirina

Activitate adirina

Răspuns la discuția Procura speciala ong
Multumesc pentru detalii. In cazul de fata, e vorba de un club sportiv, el e presedintele, tot el este si antrenorul. Contractul de voluntariat e doar o formalitate. Sau ar putea semna din partea clubului vicepresedintele, care prin statut are voie sa semneze in lipsa presedintelui :)
Răspuns la discuția Procura speciala ong
Daca consiliul director da imputernicire unei persoane fizice sa il reprezinte, se poate apoi incheia un contract de voluntariat intre asociatie (reprezentata de imputernicit) si voluntar (acesta fiind presedintele asociatiei, ca instructor)? In felul asta nu mai apare numele presedintelui si la reprezentant asociatie, si la voluntar.
Eu am urmatoarea situatie: asociatie club sportiv; consiliu director e format din cei 3 membri fondatori; presedintele se retrage din functie imediat (vicepresedintele devine presedinte interimar conform statutului), secretarul se retrage de tot din asociatie cu preaviz (astfel incat sa mai fie prezent la AGA la numirea inlocuitorilor). Are loc AGA, participa presedintele interimar, secretarul (inca), fostul presedinte ca membru simplu si inca 2 membri. Se alege un nou presedinte si un nou secretar (cei 2 membri) si se stabileste ca cenzorul sa fie imputernicit ca reprezentant legal al asociatiei. Se redacteaza hotararea AGA, apoi actul aditional la statut.
Nu sunt lamurita cine semneaza hotararea AGA (consiliul director actual adica presedintele interimar si secretarul? asociatii membri fondatori adica vechiul presedinte retras, vicepresedintele si secretarul? imputernicitul?).
La fel, nu sunt sigura cine semneaza actul aditional. (idem mai sus).
Cand incepe imputernicitul sa aiba drept de a reprezenta asociatia? Dupa ce ies actele (actul aditional) de la judecatorie?

Multumesc!
Buna ziua,
Am participat la un concurs organizat de politie din sursa interna (intreg M.A.I.) pe post de agent principal si am castigat postul, insa jandarmeria (I.J.J.) a refuzat sa imi aprobe transferul, motivandu-se deficitul de personal. Am mers in audienta la IGJR - mi s-a refuzat din nou. Apoi la minister, unde verbal mi s-a dat dreptate, apoi am primit in scris refuzul: politia ma accepta, jandarmeria refuza sa imi dea drumul. Am scris la Comisia de Aparare din Parlament, la cabinetul primului ministru, la presedintie - toti si-au declinat competenta si au trimis cazul meu la MAI, care a mentinut raspunsul jandarmeriei.

(Intre timp termenul de prezentare la postul castigat a expirat, deci am pierdut postul. Am facut cerere de transfer la politie pe un post similar. Cererea a fost aprobata de politie, jandarmeria refuza pe motiv de deficit.)

Intrebarea mea este urmatoarea: daca eu castig un concurs la care am dreptul sa particip, il castig, dar mi se refuza dreptul sa ocup postul, am vreo baza legala pentru o actiune in justitie? Verbal toata lumea imi da dreptate (inclusiv subsecretarul de stat din MAI la care am mers in audienta mi-a dat dreptate), insa oficial am primit de fiecare data acelasi raspuns: "la acest moment, cererea dumneavoastra nu poate fi solutionat in mod favorabil". Am tot cautat pe net legislatia, insa daca pentru politie lucrurile sunt reglementate, la jandarmerie este un haos, practic esti la cheremul comandantilor. Tot ceea ce vreau este postul castigat prin concurs. Daca concursul e organizat la nivelul intregului MAI si eu am voie sa particip, nu ar trebui sa am si dreptul sa ocup postul castigat?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
6 luni? eu stiam ca imi pot cere acest drept pana face copilul 3 ani. puteti sa imi spuneti unde este precizat termenul de 6 luni?

multumesc
buna ziua.
sunt angajata la o firma privata cu 4 angajati (in total, inclusiv directorul). am nascut in 2009, momentan inca sunt in CCC. am aflat abia acum ca beneficiez de acest salariu mediu pe unitate.

am vb cu cineva de la ITM si mi-a spus ca inca mai beneficiez de acest drept, pt ca se tine cont de ctr colectiv valabil in 2009.

am depus la serviciu o cerere pt a mi se acorda acest salariu mediu, dar directorul sustine
- ca, firma avand sub 20 de angajati, nu se aplica ctr colectiv,
- ca in ctr individual nu e stipulat acest lucru,
- ca ITM-ul recomanda dar nu poate sa impuna si
- ca el nu are posibilitatea.

alta persoana imi spune ca angajatorii cu mai putin de 20 de angajati nu sunt obligati sa semneze ctr colectiv si, deci, prevederile acestuia nu se aplica in cazul meu.

eu am nevoie de o lamurire ca sa stiu ce sa ii spun mai departe sefului meu: este obligatorie acordarea acestui salariu mediu in cazul firmelor cu mai putin de 20 de salariati sau e la latitudinea angajatorului? as putea sa ii propun sefului sa imi plateasca esalonat, daca tot zice ca n-are posibilitatea.
O intrebare privind DATA revenirii din CCC:

Daca eu am nascut pe 22 iunie 2009 si am intrat in CCC pe 5 august 2009 (pana atunci fiind in concediu de lauzie), la ce data ar trebui sa revin la serviciu? Seful meu mi-a spus ca la 1 iunie 2011, altcineva mi-a spus ca se calculeaza 2 ani de la inceputul CCC, deci ar fi 5 august.

Multumesc
100 sau 101? si declaratia 392 o depun? nu sunt platitoare de tva.
sunt pensionara si mi-am facut PFA cu plata a impozitului in sistem real. am fost la casa de asig de sanatate sa ma inregistrez si mi s-a spus ca, deoarece sunt pensionara, nu platesc la sanatate pentru PFA. prin urmare, avand in vedere ca nu platesc nici la somaj, nici la pensii, mai este nevoie sa depun declaratia 112? PFA-ul e infiintat de la 1 februarie 2011.
multumesc.
in cazul unei PFA care isi desfasoara activitatea de prestari servicii pe calculator la domiciliu, poate primit control la fata locului a inspectorului fiscal sau de obicei este chemata cu actele contabile la finante?