avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Activitate dnd76

Activitate dnd76

Răspuns la discuția Plata C.A.S -ului in Spania ?
Buna ziua,raspund tot eu pt alte persoane care au nevoie de aceste informatii. In acest caz ,tatal meu a ajuns in Romania cu documentele din spital sa prezentat la cas in orasul lui , a facut cerere,a primit un certificat INLOCUTOR de card international de sanatate,acest certificat a fost trimis in original la spital in Spania .Numai bine doaresc la toata lumea si sa nu aibe nimeni nevoie de asa ceva.cei care mi-ati raspuns ,va multumesc din suflet.
Daca isi scoate cand ajunge in Romania ,cardul european de sanatate si il trimite la spital in Spania ,credeti ca se pot acoperii cheltuielile?
Adrian.Tudor a scris:

Cand a plecat in Spania nu a avut si polita de calatorie care acopera urgentele? Dar card european de sanatate a avut? Daca nu a avut nici una nici alta atunci va fi aproape imposibil sa va plateasca CAS-ul operatia si spitalizarea. Imi pare nespus de rau.

Ufff , nu a avut cardul european de sanatate ,nu am stiut de el,a avut o asigurare privata CORIS care a fost valabila pana pe 3 August , avea biletul luat pt intoarcerea in Romania pe 2 August..... Va multumesc.
AndreiHeresanu a scris:

Dar poate va ajuta si aici cineva. Multa sanatate.

Va multumesc !
Buna ,am o nelamurire ,poate cineva stie sa ma informeze...
Scriu pe scurt,tatal meu plateste C.A.S-ul de 40 ani.a venit in Spania in concediu ,la doua zile a juns in spital,l-au depistat de cancer,l-au operat ,etc, era urgent,inca este in spital ,are cam o luna de spitalizare. cum se procedeaza in astfel de cazuri,C.A.S-ul plateste spitalizarea din Spania?sunt f multi bani ,ce trebuie sa faca? Va rog frumos daca cunoasteti sa-mi ziceti si mie.Multumesc
Multumesc pt raspuns dar..... fetele au dubla cetatenie pana la 18 ani cand aleg ele cu ce cetatenie vor sa ramana, ceea ce stiu sigur.pe mine ma interesa ceea ce mi-ati scris la sfarsit sa zicem.am nascut in Romania,tatal a fost si le-a recunoscut ,a semnat,in certificatul de nastere Romanesc copii au numele lui,in cel Spaniol au si numele meu ,stiti asa este la Spanioli .La ambasada sigur ca mi-au cerut acte,dar daca unul din parinti este cetatean Spaniol atunci copilul primeste automat cetatenia. MULTUMESC! NUMAI BINE!
Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,daca ma poate ajuta cineva...multumesc din suflet! sunt o mama singura,cu doua gemene de 2ani. tatal lor este cetatean Spaniol dar nu am fost casatoriti si nici nu mai suntem in relatii bune.acum 2 ani dupa ce am nascut am fost cu fetitele la ambasada Spaniei din Bucuresti .acolo le-a facut certificate de nastere,pasapoarte Spaniole si le-a dat cetatenia spaniola deoarece tatal este catatean spaniol.toate acestea le-am facut singura fara tatal lor,acum fetele au dubla cetatenie pana la 18 ani.acum pasapoartele lor expira ,au fost valabile 2 ani si am sunat la ambasada sa vad cum fac.sa schimbat consula ,adica este alta nu ceea de acum 2 ani si mi s-a zis ca trebuie sa am o imputernicire de la tatal copiilor ca sa cer sa mi le schimbe...este corect? eu cu tatal lor sunt in proces de 1 an pt pensie alimentara in Valencia,s-a ascuns,a schimbat nr de tel abia acum i-am dat de urma cu o firma de detectivi sa pot inainta la proces...deci nu am nici o sansa sa-mi dea el o imputernicire... CE POT SA FAC? in afara de asta am nevoie de certificatele de nastere pt avocat.certificatele de nastere sunt valabile 3 luni,trebuiesc cerute mereu altele...fetele sunt inregistrate in baza de date de la ambasada Spaniei din Bucuresti. eu sunt in Valencia.... am nevoie de certificatele de nastere si vreau sa aduc fetele aici? CE POT SA FAC? altceva,stie cineva ce drepturi au fetitele de 2 ani si 4 luni, cu cetatenie spaniola in Spania? asigurari de sanatate?eu nu stiu nimic.... MULTUMESC DIN SUFLET!