avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate am

Activitate am

Răspuns la discuția Problema de etica
In momentul in care m-am hotarat sa fac public un astfel de subiect, mi-am asumat si riscul de a fi criticat, probabil de multe ori pe buna dreptate. Intr-adevar, moral ar fi sa imi dau demisia, INSA.... daca am o anumita varsta, anumite obligatii familiale, nici un fel de sprijin financiar din alta parte, credeti ca sunt in masura sa nu magandesc foarte serios sa imi pastrez serviciul?
Da, avocatura poate fi o alternativa, dar numai in situatia in care ai avea o anumita suma de bani cu care sa pleci la drum, pentru ca, nu e asa, indiferent ca ai sau nu clienti, trebuie sa platesti niste taxe, trebuie sa iti amenajezi un cabinet, si apoi stim foarte bine ca nu fug cainii cu clientii in coada, ca sa spun asa.
Teoretic, asa este, nu trebuie sa facem nici un compromis nici in viata personala, nici in cea profesionala, dar in societatea de astazi poti trai fara compromisuri?! Asta incerc eu sa fac, un compromis.
Răspuns la discuția Problema de etica
r.gabi a scris:

3.Chiar daca nu este indicat ,exista posibilitatea de a discuta personal,in calitate de coleg cu judecatorul care instrumenteaza cauza si de a-i spune adevarul,urmand ca in functie de reactia acestuia sa va ganditi strategia ulterioara.

Sa stiti ca la acest lucru m-am gandit si eu, doar ca am retineri sa nu fiu interpretat gresit, sau sa dau nastere unui alt conflict. Daca as fi sigur ca nu voi fi trimis la plimbare, as 'sugera' instantei sa dispuna, din oficiu, emiterea unei adrese care ar rezolva toata problema.
Răspuns la discuția Problema de etica
Gabriela Pintea a scris:

ela00 a scris:

doamna gabriela pintea spune la un moment dat ca , am '' nu ar avea contract de munca? cred ca nu este corect . parerea mea..

Respect parerile tuturor, dar ar fi ideal sa aiba legatura cu prevederile legale in vigoare!
Un consilier juridic numit in functie publica are raporturi de serviciu, nu de munca. El nu incheie un contract de munca ci este numit prin act administrativ al persoanei care are competenta legala de numire in functie.
In esenta, dispozitiile legale aplicabile acestuia sunt prevederile Legii nr. 188/1999, nu dispozitiile Codului muncii.

Repet: nu rezulta din topic daca parat in cauza este institutia publica pe care functionarul public avea obligatia sa o reprezinte sau insusi functionarul public. In ambele ipoteze exista solutii legale, care exclud compromisurile.


Parat in cauza este institutia publica, eu doar o reprezint. Cand vorbesc despre o cauza a institutiei ca de una a mea, este pentru ca ma implic destul de mult, si probabil de aici si greutatea mea de a lua o decizie. Exclus depunere inscris prin serviciul registratura, evident ca s-ar afla imediat. Deasemenea, exclus sa anunt seful sefului, ca sa spun asa... Stiu ca sunt un pic ambiguu, dar incerc sa prezint situatia dand cat mai putine amanunte, altfel ar reiesi imediat despre ce institutie este vorba, si nu asta intentionez. Si nu este un proces pe contencios, ci pe civil...parte adversa, persoana fizica.
Răspuns la discuția Problema de etica
V-am mai spus, teoretic stiu ce trebuie sa fac, practic nu imi permit sa raman fara loc de munca. Sa fiu mai exact, credeti ca exista posibilitatea sa impac si capra si varza? Adica, as putea sugera, cumva, instantei, sa solicite o anumita masura, care m-ar scoate pe mine din corzi? (bineinteles, fara sa ma prezint in dosar, ci neoficial).
Răspuns la discuția Problema de etica
studentica a scris:

vedeti art. 261 indice 1 , alin 1-impiedicarea participari la p roces

Pe asta l-am vazut demult, ce vad eu daca il invoc acum, probabil desfacerea contractului de munca. Daca cineva nu te mai vrea, chiar daca nu are motive, gaseste...
Răspuns la discuția Problema de etica
romascanu a scris:

Cred ca sunt necesare mai multe explicatii din partea dvs.
V-a impiedicat, bunaoara, sa va angajati un avocat pe care sa-l trimiteti in proces cu informatiile necesare!? Cum adica v-a impiedicat sa va aparati?


:confused:pai, daca am scris la sectiunea functionarilor publici ce as putea sa fiu? Si sunt si consilier juridic, mai exact, EU reprezint institutia in instanta
Daca seful dvs. v-ar interzice sa va prezentati intr-un dosar in care sunteti parat, si sa nu faceti nici un fel de aparari, cum ati proceda? As vrea pareri sincere, nu teorii, pentru ca trebuie sa fim realisti, daca nu iti permiti sa iti pui slujba in pericol, ce alta metoda mai poti sa alegi? Daca mi-as fi facut apararile, instanta ar fi respins in mod cert actiunea indreptata asupra mea, pentru ca am anumite informatii despre care aceasta nu ar putea sti decat daca i le-as invedera eu. Astept opinii...