avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate cpcap

Activitate cpcap

Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati in aceasta delicata problema.

In octombrie 2005 am infiintat un SRL impreuna cu alti doi asociati (eu 50% iar ei cate 25% ). Toti trei suntem si administratori. Domeniul firmei, "prestari servicii" (domeniul artistic); practic eliberam fiecare facturi pentru onorariile obtinute in urma prestarilor de servicii.
Am angajat contabil. Din aprilie 2006 (am constatat abia in vara anului trecut, 2008) contabilul nu a mai depus nici o declaratie de venit. Greseala noastra ca nu am verificat si nici nu ne-am interesat ce trebuie facut.
Pe scurt, la insistentele mele, aflam ca nu au fost facute nici plati spre stat (impozit pe venit, tva...etc).
Acum o zi am primit la adresa sediului social (intre timp expirat) o citatie prin care suntem convocati in calitate de "parat" la tribunal, pentru "dizolvarea societatii" (registrul comertului).
Acum, ce nu stim (desigur ca vom angaja un avocat), si apelam la sfaturile dumneavoastra:
1. care sunt urmatoarele etape prin care vom trece
2. in conditiile in care firma a avut activitate fluctuanta nedeclarata (din noiembrei 2008 nu a mai desfasurat nici o activitate) si nu s-au facut nici un fel de plati la stat, automat a constituit datorii...... administratorii pot fi trasi la raspundere personal?
3. care sunt consecintele acestor demersuri? noi nu mai vrem sa continuam activitatea firmei

Va rog mult sa ma ajutati cu sfaturi. Ideea este ca in momentul de fata nici unul dintre noi nu are venit si nici posibilitatea de a plati datoriile catre stat. Pe de alta parte, firma nu are nici un patrimoniu si nici un bun mobil sau fix, cu exceptia capitalului depus in cont la infiintarea ei (200ron). Conturile sunt goale iar contabilitatea firmei, DEZASTRUOASA.

Va multumes mult si anticipat!