Tot caut in OUG 34/2006 si in normele sale de aplicare si nu gasesc raspunsul la o intrebare:
Care este temeiul legal (articolul exact) in baza caruia un agent economic privat, care beneficiaza de fonduri guvernamentale sau europene, fiind subventionat in proportie de 50% de catre stat/UE primeste statutul de ”autoritate contractanta” si este obligat sa achizitioneze produse cu respectarea prevederilor OUG 34?
1. Ce valabilitate are o hotărâre AGA?
Dacă se decide, de exemplu, înfiinţarea unui punct de lucru, dar nu se operează la Oficiul Registrului Comerţului, în cât timp se pot duce documentele pentru înfiinţarea acelui punct de lucru?
ªtiu că Legea 31/1990 prevede un termen de 15 zile de la data AGA pentru a duce hotărârile la ORC, dar în practică nu ştiu să fie probleme dacă se duce mai târziu (chiar cu câteva luni mai târziu).
S-ar putea opera modificarea la ORC după un an, de exemplu? Sau ar trebui convocată o nouă AGA în acest sens?
2. Toate hotărârile AGA trebuie duse la ORC şi publicate la Monitorul Oficial? Chiar dacă nu se doreşte o modificare de Act constitutiv, ci se vizează alte operaţiuni, de pildă accesarea de fonduri europene sau e vorba de hotărâri „de principiu”?
3. Dacă într-o hotărâre AGA s-au votat, de exemplu, două puncte, dar din diverse motive momentan se doreşte să se opereze la ORC doar o modificare, iar cealaltă să se facă ulterior, se poate duce la ORC un extras din hotărârea AGA, împreună cu toate documentele necesare pentru acea modificare, iar mai apoi să se ducă alt extras ce cuprinde celălalt punct votat? Cum se procedează?