avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Activitate pustiu_mic

Activitate pustiu_mic

Buna ziua!
Va voi prezenta mai jos povestea unui prieten. Sper sa-l puteti ajuta in dilema lui...

"As avea mare nevoie de niste informatii. Sunt casatorit de aproape 8 ani.
Sotia mea a intentat divortul de curand. Avem un copil impreuna si un alt copil din alta relatie. Sotia mea are apartamentul in care am locuit impreuna, cumparat pe numele ei cu aproape 5 ani inainte de casatoria noastra.
Intrebarea mea este: Eu ce drepturi am asupra apartamentului, avand in vedere ca acolo am locuit si am mai investit cate ceva? Stiam ca este valabila o lege prin care dupa 5 ani de casatorie, sotii au drepturi egale asupra bunurilor, daca nu s-a facut niciun fel de contract prenuptial. Exista o astfel de lege sau sunt informat gresit...
Pot cere partaj sau nu am nici o sansa? Va multumesc
"
Răspuns la discuția CAMATARIA- urgent
Din pacate pt el s-a ajuns la proces. Primul avocat pe care l-a avut, a lasat procesul sa "curga" vreun an, poate si mai bine.. In aproape toata perioada, camatarul nu s-a mai dat gasit (nici macar acelasi nr de tel nu-l mai avea din cate am inteles).

Vazand ca situatia procesului se inrautateste si nu se apare nici un semn de bine pt el, a schimbat avocatul. Atunci a aflat de la avocatul2, k primul pas care ar fi trebuit sa-l faca avocatul1 era sa ceara anularea actelor, iar k acum nu se mai poate cere acest lucru si ca nu sunt prea mari sperante de a dovedi ceva. (eu tind sa cred k nici avocatul asta nu e prea motivat sa-l ajute pe el; i-am spus parerea mea, dar e alegerea lui...)

Intrebarea mea: Este adevarat ca nu se mai poate cere anularea lor? Poate fi posibil sa-si piarda casa chiar daca el nu a primit nici mkr 10% din valoarea ei? Si aici mai e un lucru ce nu mi se pare ok si el l-a facut; v-am spus ca pe acele contracte sau antecontracte ce erau, sunt specificate alte sume, iar el nu a primit banii aceia. Si cu toate acestea, valoarea specificata pe ele sunt la aproape un sfert din valoarea casei... deci...

Mai dati-mi informatii despre acest lucru va rog! Mkr cu atat sa-l pot ajuta...
Multumesc
Răspuns la discuția CAMATARIA- urgent
Va multumesc mult pt rsp. El ink e in proces si incearca sa dovedeasca, care este situatia de fapt, insa nu prea stie cum sa o mai faca.

Daca s-ar realiza un flagrant cu politia dintr-un alt oras si cu o alta persoana decat persoana pagubita, (pt ca acel camatar e dintr-un orasel si dk ar face flagrant cu politia de acolo, ar afla si probabil s-ar feri) si s-ar dovedi k intradevar ce face acel om e ilegal care ar fi rezultatul?
Daca se demonstreaza ca acel om e camatar, se mai poate rezolva ceva cu acea casa? Adica sa-i restituie banii banii camatarului, iar actele acelea sa se anuleze? sau.. nu stiu? Ce s-ar intampla de fapt?
Buna!

Am si eu o intrebare arzatoare, care necesita urgent un rsp.Cunosc p cineva care a imprumutat din disperare nijte bani de la un camatar si a incheiat un antecontract de vanz-cump (ca si garantie).Cand a trebuit sa-i dea banii inapoi a avut iar probleme k nu l-a gasit. Imprumutase banii din alta parte cu dob mai mica, dar camataru1 a aflat si nu s-a lasat de gasit.
Mai mult a platit datoria la camatarul 2, a refuzat sa primeasca banii, spunanad k vrea sa creasca limita de restituire si a obligat la un nou contract de vanz-cump, care cred k-l contiua pe al 2lea.

Nu cunosc exact situatia, dar imediat a incheiat si al 3lea contract, iar persoana in cauza a semnat toate cele 3 contracte, In ele se specifica faptul ca ii dadea sume fabuloase de bani, sume pe care nici macar nu le-a primit..N-a mai reusit sa dea de el apoi si pasul urmator pe care l-a facut camatarul1 a fost sa dea in judecata pt exec. silita.

Persoana inselata a avut o avocata cumparata, politia a fost la fel (pt k a facut o plangere pt inselaciune si timp de aproape 2 ani, a ramas undeva in sertare, iar cand a fost scoasa de la naftalina era deja prea tarziu), si toata lumea a facut in asa fel incat persoana in cauza e pe punctul de a-si pierde casa.

Am inteles k se putea cere anularea actelor, lucru pe care nu l-a facut avocata, care a "dres" lucrurile in asa fel incat sa ia bani din doua parti si sa nu miste un deget. Imi pare rau s-o spun dar sunt destui avocati in tara si in lumea asta care nu-si merita meseria- mai degraba s-ar numi tzepari cu acte, dar asta e deja alta poveste..

Intrebarea mea este: CE ANUME AR PUTEA SA FACA PT A-SI RECUPERA CASA, ASTA IMPLICAND BINEINTELES RESTITUIREA BANILOR?
SE MAI POATE CERE ANULAREA ACTELOR, DUPA APROAPE 2-3 ANI DE PROCES?
SAU CE ALTA METODA EXISTA DE ANULARE A ACTELOR?
Din cate stiu, acel camatar1 a mai avut procese, care nu am ideea cum s-au terminat sau daca s-au terminat...
KIAR NU SE POATE FACE NIMIK IN ROMANIA ASTA DE TOT...? SI PE DEASUPRA AM INTELES K E LEGALA CAMATARIA.. ESTE ADEVARAT?

astept un rsp de la voi si va multumesc anticipat celor care o veti face.:kissing: