avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CAMATARIA- urgent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CAMATARIA- urgent

Buna!

Am si eu o intrebare arzatoare, care necesita urgent un rsp.Cunosc p cineva care a imprumutat din disperare nijte bani de la un camatar si a incheiat un antecontract de vanz-cump (ca si garantie).Cand a trebuit sa-i dea banii inapoi a avut iar probleme k nu l-a gasit. Imprumutase banii din alta parte cu dob mai mica, dar camataru1 a aflat si nu s-a lasat de gasit.
Mai mult a platit datoria la camatarul 2, a refuzat sa primeasca banii, spunanad k vrea sa creasca limita de restituire si a obligat la un nou contract de vanz-cump, care cred k-l contiua pe al 2lea.

Nu cunosc exact situatia, dar imediat a incheiat si al 3lea contract, iar persoana in cauza a semnat toate cele 3 contracte, In ele se specifica faptul ca ii dadea sume fabuloase de bani, sume pe care nici macar nu le-a primit..N-a mai reusit sa dea de el apoi si pasul urmator pe care l-a facut camatarul1 a fost sa dea in judecata pt exec. silita.

Persoana inselata a avut o avocata cumparata, politia a fost la fel (pt k a facut o plangere pt inselaciune si timp de aproape 2 ani, a ramas undeva in sertare, iar cand a fost scoasa de la naftalina era deja prea tarziu), si toata lumea a facut in asa fel incat persoana in cauza e pe punctul de a-si pierde casa.

Am inteles k se putea cere anularea actelor, lucru pe care nu l-a facut avocata, care a "dres" lucrurile in asa fel incat sa ia bani din doua parti si sa nu miste un deget. Imi pare rau s-o spun dar sunt destui avocati in tara si in lumea asta care nu-si merita meseria- mai degraba s-ar numi tzepari cu acte, dar asta e deja alta poveste..

Intrebarea mea este: CE ANUME AR PUTEA SA FACA PT A-SI RECUPERA CASA, ASTA IMPLICAND BINEINTELES RESTITUIREA BANILOR?
SE MAI POATE CERE ANULAREA ACTELOR, DUPA APROAPE 2-3 ANI DE PROCES?
SAU CE ALTA METODA EXISTA DE ANULARE A ACTELOR?
Din cate stiu, acel camatar1 a mai avut procese, care nu am ideea cum s-au terminat sau daca s-au terminat...
KIAR NU SE POATE FACE NIMIK IN ROMANIA ASTA DE TOT...? SI PE DEASUPRA AM INTELES K E LEGALA CAMATARIA.. ESTE ADEVARAT?

astept un rsp de la voi si va multumesc anticipat celor care o veti face.:kissing:
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
pustiu_mic, utilizator
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 13:16, 24 Mai 2009
Camataria este interzisa, in orice caz. Prietenul dvs. ar fi trebuit sa faca dovada cumva a faptului ca a incercat sa-i restituie datoria. Un antecontract de vc este greu de anulat, deoarece, se poate ca in instanta sa se dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare si care sa constituie titlu executoriu. S-ar fi putut , daca prietenul dvs. s-ar fi interesat, sa se faca si un act secret , numit contrainscris, cu care sa demonstreze care a fost de fapt scopul acelui act, ca era de fapt un imprumut. Ata, desigur, daca si camataru l aer fi acceptat. Ideea este ca, repet, camataria nu este si nu poate fi legala, acest camatar ar trebui oprit sa mai nenoroceasca oameni. Din pacate, nu stiu ce s-a ma iputea face , dealtfel spuneti ca a incercart si pe calea instantei sa faca ceva
Va multumesc mult pt rsp. El ink e in proces si incearca sa dovedeasca, care este situatia de fapt, insa nu prea stie cum sa o mai faca.

Daca s-ar realiza un flagrant cu politia dintr-un alt oras si cu o alta persoana decat persoana pagubita, (pt ca acel camatar e dintr-un orasel si dk ar face flagrant cu politia de acolo, ar afla si probabil s-ar feri) si s-ar dovedi k intradevar ce face acel om e ilegal care ar fi rezultatul?
Daca se demonstreaza ca acel om e camatar, se mai poate rezolva ceva cu acea casa? Adica sa-i restituie banii banii camatarului, iar actele acelea sa se anuleze? sau.. nu stiu? Ce s-ar intampla de fapt?
Sa consemneze banii la CEC pe numele camatarului sau sa-i trimita banii, la scadenta, prin executor judecatoresc.Asa poate evita ca la scadenta camatarul sa nu fie de gasit, sau sa semneze niste acte care nu reflecta realitatea!
Consemnatrea banilor si remiterea sumei prin executor este solutia in cazul in care nu s-a ajuns la proces.In cazul lui, constatarea nulitatii absolute a contractelor de vanzare-cumparare pare a fi solutia.Sa isi ia un av din alt oras, daca are suspiciuni.
Din pacate pt el s-a ajuns la proces. Primul avocat pe care l-a avut, a lasat procesul sa "curga" vreun an, poate si mai bine.. In aproape toata perioada, camatarul nu s-a mai dat gasit (nici macar acelasi nr de tel nu-l mai avea din cate am inteles).

Vazand ca situatia procesului se inrautateste si nu se apare nici un semn de bine pt el, a schimbat avocatul. Atunci a aflat de la avocatul2, k primul pas care ar fi trebuit sa-l faca avocatul1 era sa ceara anularea actelor, iar k acum nu se mai poate cere acest lucru si ca nu sunt prea mari sperante de a dovedi ceva. (eu tind sa cred k nici avocatul asta nu e prea motivat sa-l ajute pe el; i-am spus parerea mea, dar e alegerea lui...)

Intrebarea mea: Este adevarat ca nu se mai poate cere anularea lor? Poate fi posibil sa-si piarda casa chiar daca el nu a primit nici mkr 10% din valoarea ei? Si aici mai e un lucru ce nu mi se pare ok si el l-a facut; v-am spus ca pe acele contracte sau antecontracte ce erau, sunt specificate alte sume, iar el nu a primit banii aceia. Si cu toate acestea, valoarea specificata pe ele sunt la aproape un sfert din valoarea casei... deci...

Mai dati-mi informatii despre acest lucru va rog! Mkr cu atat sa-l pot ajuta...
Multumesc

Alte discuții în legătură

Cel mai recent testament assyst assyst Buna ziua Am si eu o problema care m-a cam dat peste cap. Anul trecut am facut un antecontract de vanzare cumparare cu plata avansului de aproximativ 97% din ... (vezi toată discuția)
Ajutooor !!! dorin2007 dorin2007 pentru vanzarea unui imobil,unul dintre mostenitori a imputernicit alt mostenitor(sora lui) pt a se putea semna vanzarea imobilului in absenta acestuia(pt ca a ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare ddmn ddmn Autor ingriduta Data 2007-10-10 01:12:35 Subiect va rog sa ma ajutati Mesaj buna seara, am vazut discutia dumneavoastra cu un alt membru al forumului ... (vezi toată discuția)