Camataria este interzisa, in orice caz. Prietenul dvs. ar fi trebuit sa faca dovada cumva a faptului ca a incercat sa-i restituie datoria. Un antecontract de vc este greu de anulat, deoarece, se poate ca in instanta sa se dea o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare si care sa constituie titlu executoriu. S-ar fi putut , daca prietenul dvs. s-ar fi interesat, sa se faca si un act secret , numit contrainscris, cu care sa demonstreze care a fost de fapt scopul acelui act, ca era de fapt un imprumut. Ata, desigur, daca si camataru l aer fi acceptat. Ideea este ca, repet, camataria nu este si nu poate fi legala, acest camatar ar trebui oprit sa mai nenoroceasca oameni. Din pacate, nu stiu ce s-a ma iputea face , dealtfel spuneti ca a incercart si pe calea instantei sa faca ceva
Va multumesc mult pt rsp. El ink e in proces si incearca sa dovedeasca, care este situatia de fapt, insa nu prea stie cum sa o mai faca.
Daca s-ar realiza un flagrant cu politia dintr-un alt oras si cu o alta persoana decat persoana pagubita, (pt ca acel camatar e dintr-un orasel si dk ar face flagrant cu politia de acolo, ar afla si probabil s-ar feri) si s-ar dovedi k intradevar ce face acel om e ilegal care ar fi rezultatul?
Daca se demonstreaza ca acel om e camatar, se mai poate rezolva ceva cu acea casa? Adica sa-i restituie banii banii camatarului, iar actele acelea sa se anuleze? sau.. nu stiu? Ce s-ar intampla de fapt?
Sa consemneze banii la CEC pe numele camatarului sau sa-i trimita banii, la scadenta, prin executor judecatoresc.Asa poate evita ca la scadenta camatarul sa nu fie de gasit, sau sa semneze niste acte care nu reflecta realitatea!
Consemnatrea banilor si remiterea sumei prin executor este solutia in cazul in care nu s-a ajuns la proces.In cazul lui, constatarea nulitatii absolute a contractelor de vanzare-cumparare pare a fi solutia.Sa isi ia un av din alt oras, daca are suspiciuni.
Din pacate pt el s-a ajuns la proces. Primul avocat pe care l-a avut, a lasat procesul sa "curga" vreun an, poate si mai bine.. In aproape toata perioada, camatarul nu s-a mai dat gasit (nici macar acelasi nr de tel nu-l mai avea din cate am inteles).
Vazand ca situatia procesului se inrautateste si nu se apare nici un semn de bine pt el, a schimbat avocatul. Atunci a aflat de la avocatul2, k primul pas care ar fi trebuit sa-l faca avocatul1 era sa ceara anularea actelor, iar k acum nu se mai poate cere acest lucru si ca nu sunt prea mari sperante de a dovedi ceva. (eu tind sa cred k nici avocatul asta nu e prea motivat sa-l ajute pe el; i-am spus parerea mea, dar e alegerea lui...)
Intrebarea mea: Este adevarat ca nu se mai poate cere anularea lor? Poate fi posibil sa-si piarda casa chiar daca el nu a primit nici mkr 10% din valoarea ei? Si aici mai e un lucru ce nu mi se pare ok si el l-a facut; v-am spus ca pe acele contracte sau antecontracte ce erau, sunt specificate alte sume, iar el nu a primit banii aceia. Si cu toate acestea, valoarea specificata pe ele sunt la aproape un sfert din valoarea casei... deci...
Mai dati-mi informatii despre acest lucru va rog! Mkr cu atat sa-l pot ajuta...
Multumesc