avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate asdfghjkl

Activitate asdfghjkl

Răspuns la discuția Furt 2 mere. Grav!
Va multumesc din nou de raspuns. Voi urma sfaturile celor de pe forum si nu voi mai proceda la astfel de acte, indiferent de gradul de saracie. Inca o data, va multumesc pt. raspunsuri.
Multumesc din nou pt. raspuns.
As vrea doar atat sa stiu. Daca in situatia aceasta exista posibilitatea acordarii unei pedepse cu executare. In opinia mea sunt numai circumstante atenuante. Fapta nu o neg, s-a intamplat. Limitele sunt intre 3 luni si 5 ani. (nu 6 luni si 5 ani, cum am mentionat mai sus). va multumesc.
Nu am cantarit si am bagat dupa aia mere. Am cantarit merele tinant punga vertical pt. a nu se varsa. Se pare ca a scazut astfel greutatea. Dar chiar dava au video, se va vedea ca nu am introdus nimic ulterior. Presupunc a daca era vb. de politie, ar fi anuntat pe loc. La fel si cand am venit a doua oara, pt. a plati restul "lor" de amenda. Merele le-am cumparat, deci sunt ale mele. Nu am parasit casa de marcat cu ele,d ecat dupa ce le-am platit integral.
Va multumesc din nou pt. raspuns
Doresc sa precizez cateva aspecte. Nu este vorba de furt, ci de o cantarire eronata - inselatorie la masuratoare au zis ei. Bunul l-am pus pe tejghea *plasa cu mere*. Am bonurile fiscale cu care am achitat merele la inceput si bonul pentru diferenta descoperita (deci le-am cumparat). Am si 2 chitante pt *amenda* lor, stampilate de magazin, cu titlul de "daune interne".

Am cumparat merele si am platit amenda lor, care presupun ca nu e contraventionala, ci o forma de despagubire amiabila civila.

Doresc sa stiu daca prezinta sau nu perico social.
Va multumesc pentru raspuns.
As dori o opinie. La iesirea din magazin cu autoservire (Kaufland) am fost oprit pt a fi recantarite 1 kg mere, iesind cu 300 gr. in plus. Eu le cantarisem anterior. Diferenta era de 2 lei. cei din magazin mi-au aplicat o amenda pt daune interne de 50 ron si mi-au lasat merele. am dat doar 30 (atat aveam), dupa care am revenit de bunavoie pt a plati si restul. S-ar incadra la inselaciune la masuratoare - 6 luni-5 ani. Ma aflam intr-o situatie financiara foarte delicata la acel moment (nici o forma de venit), mai degraba a fost vorba de foame. Fiind prima abatere si recunoscand fapta, ati putea sa imi spuneti care sunt sansele mele?

Va multumesc.