@romascanu
multumesc mult de tot pentru raspuns...mail ales duminica seara.
Poate ca (in zilele urmatoare) puteti sa-mi dati mai multe sfaturi ce se poate face, ce este mai bine pentru toti.
La revedere si pe curind.
bookgirl
Apartamentul a fost cumparat acum citiva anisori, in timpul casatoriei, dar numai pe numele mamei. Tatal locuieste bineinteles cu mama in apartament, dar in acte este numai mama proprietara.
Testamentul l-au facut de curind, unul in favoarea celuilalt.
Deci, daca mama se duce prima, atunci asa zice testamentul, tata o mosteneste pe mama si invers.
Dar cum se imparte in procente sau fractiuni valoarea apartamentului intre primul si al doilea copil al tatalui?
Tatal meu este a doua oara casatorit. Din prima casatorie are un copil (acuma matur). Din a doua casatorie sint eu (tot matur).
Parintii mei traiesc intr-un apartament care este pe numele mamei mele.
Ei au un testament facut in care in cazul decesului unuia dintre ei celalalt este mostenitor deplin 100%.
Intrebarea mea este:
- ce se intimpla cu acest apartament daca mama mea se duce prima? Prin testament i-ar reveni lui tata totul. Poate copilul din prima casatorie al tatalui sa aibe cerinte la apartament (tatal este in viata)?
- cum este in cazul in care tatal nostru comun se duce primul? totul ar merge prin testament la mama, dar poate mosteni copilul din prima casatorie al tatalui ceva?
- care este procentajul in ambele cazuri de imparteala?
- exista lege in care unul dintre copii (ocupindu-se de ex. de tata - daca ar ramine el singur) sa fie in mod suplimentar avantajat la mostenire? - la genul, acel copil s-a ocupat ani de zile de tatal comun deci primeste mai mult.
Va multumesc pentru raspuns.
bookgirl