avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate octonline

Activitate octonline

godspeed a scris:

octonline a scris:

pozitia sotiei e ferma , de fpat nu a avut curajul sa iasa la usa pana nu au aparut si politistii,

Mda. Daca e ferma, are curajul... Pe de o parte, rudele apropiate ale sotiei sustin ca o tineti sechestrata, iar Dvs. considerati ca Dansele doresc sa se implice fortat in viata Dvs. de familie, armonioasa, presupun ca sustineti. Fie ca discutam in speta Dvs. de infractiunile prevazute la art. 320, sau/si 321, 192 Cod penal (tulburarea folosintei locuintei,; ultrajul contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice; violarea de domiciliu), plangerea va fi putin convingatoare daca nu o face sotia Dvs, ci Dvs.
Vizitele la ore mai neobisnuite sunt oarecum inerente relatiilor dintre rudele apropiate. Dovada abuzului necesita, in cazul Dvs, implicarea activa a sotiei Dvs. Daca nu, s-ar putea sa va treziti Dvs. cercetat penal. Deci cheia se afla la sotia Dvs.

ca s-ar putea sa fiu eu cercetat penal mi-au promis-o respectivii, precum si alte amenintari...
Vizitele? aici e o problema de bun simt, lege, ore de liniste, etc....
Sotia si-a vizitat rudele de cand ne-am casatorit, eu nu am oprit-o, dimpotriva mi-a fost mie interzis sa o sustin insotind-o la 2 inmormantari ale bunicilor ei.... le-am respectat dorinta de a nu merge pe la ei, pe proprietatile lor, si chiar cand ura a fost mai puternica decat evenimentele respective.

Totusi, de ce sa depuna ea plangere? cum adica eu nu as fi convingator? ajungem exact la atitudinea matusii cea exagerat de energica, care a sustinut "TU nu contezi" poate sa vina oricine la usa omului sa ii faca scandal si sa tulbure linistea (fiind bloc, exista orele de liniste, iar noaptea incepe la ora 22.
Daca se pune problema asa, ajungem inapoi in comunism.
toata lumea are drepturi, eu nu i-am deranjat, ei se pare ca isi permit orice. Nu si la mine acasa, si in familia mea.
In concluzie, pana acum ne-am tot explicat pe acest forum si tot nu am primit o solutie.

Macar cu avocatii m-am lamurit, cu politia tot asa, singura solutie concreta si oarecum eficienta e sa plecam din oras.
Oricum, multumesc.

pozitia sotiei e ferma , de fpat nu a avut curajul sa iasa la usa pana nu au aparut si politistii,
Teroarea nu e asupra mea, sunt barbat, am trecut prin multe si nu ma las calcat in picioare,
Sotia insa nu a mai dormit noaptea de atunci. practic a fost un copil care a fost controlat pana la 24 de ani, din 2 in 2 ore pe unde e, ce face, si tot asa...
pozitia ei? la furia de moment dorea chiar sa depuna plangere penala impotriva lor, insa nu doresc decat sa fim lasati in pace. mai nou si sora ei incepe sa se bage, desi nimeni nu are treaba cu ea, asa ca in ultima vreme sotia vorbeste doar cu bunica ei, persoana cu infinit mai mult bun simt si civilizatie decat altii. Si care respecta orarul de somn si alegerile fiecaruia.

Ca raspuns la problema cu avocatul... Clujul nu e oras mic deloc, promisiuni am avut, de acord am cazut, cand a venit vorba de prezentat la asistenta, am mers singur, (amanari invocand niste motive , iar sesizarea am primit-o dupa ce am fost la sectie) Nu mai comentez pe tema asta, aplic principiul de business, daca unul sau mai multi furnizori cu care ai cazut de acord nu isi onoreaza cuvantul, il pui pe blacklist si cauti pe altul.
In nici un caz nu e vorba de reprezentare din oficiiu sau pe gratis.

INteresanta e insa problema cu scara blocului:
Avand INTERFON si inca unul proaspat montat , regimul e de proprietate comuna, a asociatiei de proprietari
Politistii au zis ca e loc public si ca au dreptul persoanele reclamate sa intre....
Bun, daca e loc public, cuvintele grele proferate in prezenta agentilor , precum si acuzatiile facute de persoanele respective ar fi caz de calomnie.
Daca nu e loc public, nedeschizand dintre proprietari decat eu, exprimandu-mi clar si explicit opozitia fata de permiterea accesului acelor personaje in acest spatiu, nu e incalcarea proprietatii?

va multumesc pentru atentie
da, am acest drept, de a imi angaja un avocat, si.. ca sa fie posibila exercitarea lui, vad ca trebuie sa imi caut in alta localitate. cam la concluzia aceasta am ajuns, in urma lipsei de raspuns a celor abordati... nu ii judec, la ce presiuni sunt locale... fiecare are dreptul la alegere. ca profesionisti au dreptul acesta, faptul ca nu ti se spune verde in fata :" nu vreau sa ma anagajezi, cauta pe altul" in loc de amanari.. ma rog, nu mai comentez nici asta, ma raportez doar la etica pe care o aplic si eu, in afaceri cand ii comunic ofertantului sau clientului DA, ma interesaza, continuam cu negocierea, sau NU, de aceasta data nu sunt interesat, va multumesc pentru propunere, eventual puteti incerca la ... si aici urmeaza recomandarea uneori chiar la concurenta sau colaboratori.
insa partea aceasta e un pic cam offtopic, deviem in altceva.
Problema cu drepturile ca cetatean
ARTICOLUL 15
(1) Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi şi au obligaţiile prevăzute de acestea.
ARTICOLUL 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Ei bine, eu cer ajutorul politiei, ei vin si discuta cu paratele intai, pleaca cu ele , masuri iau in sensul ca nu consemneaza nimic, desi au proferat injurii si acuze grave, inclusiv afirmatia "tu esti doar un bulgare de ceata, tu nu contezi" .. adica nici linistea mea, ca cetatean, in propria casa?

ARTICOLUL 23
(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.

ARTICOLUL 57
Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi.

Pe scurt, observ ca singurul ajutor concret vine totusi de pe acest forum, prin modul descris anterior despre cum au procedat politistii, ce imi ramane de facut pentru a-i constrange sa isi faca datoria
Am totusi dreptul la odihna, la demnitate, si la egalite in fata legii . am dreptul ca si contribuabil si cetatean roman sa fiu aparat de cei platiti din munca mea.
cum fac?


nu ii judec pe avocati, daca cititi mai sus, mi-am exprimat multumirile si aprecierea pentru raspunsuri, date tot de avocati..

sunt profesionisti ca toti ceilalti
stiu ce inseamna cheltuieli, sunt antreprenor si eu, ideea era de reprezentare, de catre un specialist, pe care il angajezi sa faca o munca, a lui. (nu ajunsesem inca la partea cu banii)
Ce alegi? reprezinti clientul sau il refuzi fiindca... e chestie de relatii si asa mai departe...
la urma urmei sunt destui, daca nu gasesc specialist aici, in orasul acesta, o sa aduc din alta parte...

Spuneti ca sunt slabe sanse? Chiar asa sa fie?


adica sa dau un anunt de genul caut pe cineva care sa respecte asta? “Jur sa respect si sa apar Constitutia si celelalte legi ale tarii, drepturile si libertatile omului, sa exercit profesia de avocat in mod demn, independent si cu probitate. Asa sa-mi ajute Dumnezeu”
Juramintele profesionistului, ca si cele ale lui Hippocrat...
Ca ultima stire, primul lucru din dimineata asta mi s-a blocat MasterCardul de la BT, fara motiv contractual. ca sunt prieteni cu directorul de sucursala, e o realitate dar cam multe coincidente se intampla.

Va multumesc pentru raspuns, conteaza enorm de mult in acest complex de imprejurari, Sper sa rezistam pana cade guvernul si sa apucam sa plecam din tara daca nu ni se face dreptate.
mda, normal ca imi iau un avocat, doar ca pe cine am rugat sa ma reprezinte, s-a facut ca ploua, am apelat la prieteni din alte localitati, si pana la urma am gasit o avocata curajoasa, numai ca nu era in oras, fapt pentru care am apelat la forum , unde oricum mai primesti si alte pareri si sfaturi, pentru a stii ce sa fac in conditiile in care politistii nu am sustinut si nici nu cred ca sunt corupti, este insa foarte posibil sa fie facute asupra lor presiuni prin diverse canale inclusiv cele ierarhice, de aici pana la CEDO...
Comunitatea de aici se pare ca are foarte mare experienta, inca o data multumesc celor care au raspuns.
_________________________-
Tocmai am avut o intrevedere cu avocatul, surprinzator s-a apucat de recomandat ignorarea scandalagiilor si necontinuarea demersurilor.

multumesc pentru raspuns, dar pana ma judec in Romania, una din intrebari este care ar fi modalitatile de rezolvare?
amiabil 100% nu se poate, am testat si s-a ajuns aici

probele si procedurile de urmat, in functie de factorii descrisi mai sus care ar fi acelea?


buna,
e extraordinar ca vad aici oameni care discuta, cer sfaturi si chiar primesc. din pacate am si eu nevoie de unul.
sunt casatorit si cam de aici mi se cam trag toate, familia ei nu ma agreeaza , ba dimpotriva mi-am auzit tot felul de vorbe, inclusiv la banca unde sunt client au mers.
Duminica seara , in timpul reprizei a doua URziceni cu Dinamo, asta inseamna cam pe la ora 22, m-am pomenit cu matusa si mama sotiei la usa, tulburandu-ne somnul si intimitatea. una din doamnele respective e stomatolog, si are ca si client un jurist care locuieste pe scara cu noi.faptul ca nu s-a sunat la interforn si nici nu s-au auzit zgomot de pasi, ma duce cu gandul la faptul ca dansa le-a deschis.
In fine se prezinta la usa si incep cu scandalul cum ca eu sunt criminal, bulgare de ceata si asa mai departe, si cica fata lor e sechestrata, etc etc etc. le-am explicat ca e tarziu si ca, daca pe noi nu ne lasa sa mergem impreuna, nici macar la inmormatarile din familie (familia lor) si daca tot s-au laudat ca ne lasa in pace si s-au jurat ca nu ne calca pragul nu au ce sa caute la ora si cu atitudinea aceea.
Nici vb sa se calmeze, am spus ca o sa apelez politia, persoanele au zis sa o chem ca ma aranjeaza ele pe mine.
Bun, sun la 112, stiind ca apelurile se inregistreaza, imi face dispecera legatura la politie, si... prima surpriza, politistul incepe cu munca de lamurire, ca chiar credeti ca e necesar? si din astea....
de parca dreptul la viata personala, familie, libera alegere, linste personala, precum si altele din Constitutie sunt doar pt unii...
Vine politia, asta dupa ce iar ua batut la usa si facut zgomot, dupa ce le-o spus sotia sa o lase in pace, ca isi uitase telefonul acasa, si ca vorbise cu ei... dar a doua surpriza...
Politistul si politista de la sectia 6 Cluj stau intai de vorba cu d-nele car ein urma sfaturilor,probabil ale unui avocat, au iesit din scara blocului si au asteptat in fata lui.... si a trebuit sa cobor eu daca tot i-am chemat...
atitudinea politistilor mi s-a parut cel putin lejera ca sa nu zic subiectiva, nu au facut nici un proces verbal, nu au tinut cont de faptul ca sotia le-a aratat telefonul cu pricina ca vorbisera, deci nici vb sa o fi oprit eu si restul....
una din ele a si intrat cativa pasi in casa desi nu ii dadusem voie, dar a iesit imediat,
declaratia vecinei care, probabil, le-a deschis, cunoscandu-se cu ele, a fost ca nu e scandal si doar o discutie (e jurist de formatie) in fine, e alegerea ei, nu comentez.
Oricum politistii nu au discutat si cu alti vecini de pe scara, nu au incheiat nici un proces verbal si au zis ca e cel mult tulburare de posesie..? (nu sunt jurist, dar mie mi s-a tulburat linistea, nu mi-au luat usa)

as dori sa stiu ce masuri se pot lua pentru a nu mai avea de-a face cu ei, a nu ni se mai tulbura linistea, somnul, nici la usa nici pe telefonul FIX, asta in conditiile in care persoanele in cauza au relatii locale importante, cica si pe premier il cunosc, zic unii, nu am de unde stii


sa dau in judecata statul roman la curtea europeana ? fiindca nu prea vad sanse de rezolvare locala ... dreptatea in Romania e doar pentru unii
eu unul consider ca imi sunt incalcate drepturile nu mia vb de amenintari, insa nu ma pot baza pe martori
cum pot cere si obtine sa nu se mai apropie de mine, de casa noastra si sa pot obtineinterdictia primirii apelurilor de la numerele dansilor, asta pe tel fix, care deranejeaza toata casa pe mobil e alegerea sotiei daca si cand raspunde
atata lucru le-a zis si politistul
cum pot cere sa am acces la dovezi cum ar fi inregistrarea la 112?
si mai ales ce sanse am in conditiile in care nu prea ma pot baza din cate am vazut pana acum, pe autoritati si justitie?

multumesc