din nou 2 raspunsuri diferite,am sa icerc sa fiu mai explicit pentru a fi inteles mai bine.in 05.1999 am fost condamnat la 6 luni cu suspendarea executarii pedepsei cu termen de incercare 2 ani si 6 luni,in septembrie 2001 savarsesc o alta infractiune (am calotorit din Italia in Franta fara se detin un document de identitate,neavand un document de identitate numai un bilet de calatorie rezervat pe numele altei persoane autoritatile franceze m-au expulzat iar autoritatile romane m-au condamnat la amenda penala pentru trecere frauduloasa a frontierei unui stat strain si uz fals ,cu toate ca cele doua state sunt in spatiu Shengen si nu au frontiera circulatia fiind libera iar biletetul de calatorie nu era fals mi-a fost dat de persoana respectiva care nu mai intentiona sa faca calatoria) si vine revocata pedeapsa din 1999,pe 4.10.2002 intervine gratiere care are efect numai asupra pedepsei din 1999 ea fiind definitiva iar pe 30.10.2002 ramane definitiva si amenda penala.In 2009 dorind sa i-mi deschid o firma constat ca nu este posibil datorita amenzii pentru fals din 2002 care este si la momentul acesta in cazier.Acum nelamuririle mele sunt TREBUIA SA INTERVINA REABILITAREA DE DREPT? daca nu DIN CE MOMENT SE CALCULEAZA TERMENUL PENTRU REABILITAREA JUDECATOREASCA?
pana acum am primt 2 raspunsuri total diferite care m-au bagat mai tare in ceata,o alta intrebare care o am ar fi de cand incepe termenul de reabilitare fiie ia reabilitare de drept sau judecatoreasca(pt ca in momentul de fata sunt foarte confuz inca nu m-am lamurit)de la data intrari in vigoare a actului de gratiere(a pedepsei din 1999 fiind considerata pedeapsa mai mare)adica octombrie 2002 ,sau dupa perioada de incercare in urma gratierii , sau de la data ramanerii definitive a amenzii adica dupa 20 zile.(plata amenzii fiind data executarii ultimei pedepse)?
pt doamna avocat care a dat primul raspuns ii multumesc dar in parte se insala,eu nu sunt considerat recidivist ci numai cu antecedente penale pentru ca nu am fost condamnat niciodata la inchisoare cu executare mai mare de 6 luni
MAI ASTEPT RASPUNSURI CARE M-AR PUTEA LAMURI(REABILITARE DE DREPT SAU REABILITARE JUDECATOREASCA?).VA MULTUMESC
In 1999 am fost condamnat la 6 luni cu suspendare cu termen de incercare 2 ani si 6 luni,dupa care in 2002 am fost condamnat din nou la 3 milioane amenda penala(am achitat-o) ,infractiunea fiind savarsita in termenul de incercare urma sa execut pedeapsa din 1999 dar a intervenit gratierea din 2002,in 2004 am savarsit o noua infractiune dar din fericire in 2007 am fost condamnat la amenda administrativa(am achitat-o).In momentul de fata dupa 6 ani la cazier apare condamnarea din 1999 si cea din 2002 .Intrebarile mele sunt:
1-condamnarea din 2007 i-mi poate influenta reabilitarea?
2-poate interveni reabilitarea de drept sau numai prin reabilitare judecatoreasca pot avea un cazier curat?
3-reabilitarea se face pentru tot cazierul sau pentru fiecare condamnare in parte, fiecare avand un alt termen?(interesul meu principal este sa nu mai la cazier amenda din 2002)