avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate Luiza_Capatina

Activitate Luiza_Capatina

Va multumesc pentru raspuns. Am luat si eu legatura cu banca din nou si mi-au spus ca in urma reclamatiei mele au fost sesizati de ANPC, iar acum astept raspunsul oficial de la ANPC. In plus am intrebat datorita carui fapt a scazut dobanda acum la 25 mai si mi-a raspuns ca datorita scaderii CDS (riscului de tara). Am intrebat daca RMO s-a modificat si mi-a spus ca "din cate stiu ei nu", desi eu am vazut o tendinta de scaderea a RMO-ului, si ca din 24 mai BNR l-a redus la 0, nu stiu daca si pentru tipul meu de credit.... Am mai intrebat daca acum in 25 iunie cand se actualizeaza euribor-ul 3M nu ar trebui sa mai scada dobanda si mi-a raspuns ca nu, ca de fapt ei au fost pe minus in octombrie cand costurile de risc de tara si de rezerva minima obligatorie erau foarte mari si de aceea nu scade dobanda, bla bla....
Acum astept raspunsul de la ANPC, care sincer nu ma asteptam sa reactioneze la mailul meu. Eu de fapt, solicitasem bancii o formula pentru calculul dobanzii si ii intrebasem de ce nu scade dobanda la scaderea euribor. Neprimind raspuns la mail si nici la telefon nu m-au lamurit la 2 luni am trimis mail la OPC.
Buna ziua!
Am un credit de nevoi cu ipoteca la Banca Romaneasca. La fel ca si ceilalti am ajuns in situatia ca dobanda a tot crescut chiar daca euribor-ul a scazut. Am depus si o plangere la ANPC. As vrea sa stiu intr-un caz concret, ca stiu ca au mai fost, daca s-a ajuns la micsorarea dobanzii si daca s-a obtinut o formula clara pentru calculul acesteia, ca nici macar atat nu au vrut sa-mi dea - formula pentru calculul dobanzii.
Multumesc anticipat!
Sa auzim de bine!
Sunt in aceeasi situatie cu Banca Romaneasca.
As dori sa stiu daca ati avut castig de cauza si daca ati obtinut o micosrare a dobanzii care este aceasta.
Multumesc anticipat!
carmen_miron a scris:

In cazul nostru (contract de nevoi personale cu ipoteca luat de la Banca Romaneasca), in urma sesizarii OPC-ului, acesta a constatat existenta de clauze abuzive depunand in instanta procesul verbal urmand ca instanta de judecata sa se pronunte cu privire la aceste clauze abuzive. Noi vom face o cerere de interventie in nume propriu prin care vom solicita in principal ca instanta sa constate faptul ca dobanda variabila care trebuia sa ne fie perceputa este formata din euribor la 3 luni+ marja fixa a bancii, in subsidiar vom solicita (pentru a avea si o a doua varianta) ca instanta sa oblige banca sa stabileasca o formula de calcul clara a dobanzii variabile, bazata pe indici precisi, formula care sa nu duca la crearea unei situatii mai oneroase decat cea existenta in prezent. Probabil vom solicita si plata de daune cominatorii/ zi de intarziere.
Eu sper sa avem castig de cauza.
As vrea ca tot mai multa lume sa ia atitudine demonstrand astfel ca bancile depind de noi in aceeasi masura in care noi depindem de banci.