Buna ziua!
La inceputul lunii acesteia voi indeplini totate conditiile pentru a iesi la pensie anticipata. In momentul de fata eu sunt in somaj. Intrebarea mea este daca pot depune dosarul pentru pensie anticipata cat timp sunt inca in somaj? De la Casa de Pensii am primit 2 raspunsuri in contradictoriu.
Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns, dar asta intelesesem si eu. Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corespunzator in mesajul anterior.Doream sa aflu daca, dupa completarea celor 6 luni de cotizatie, cei 5 ani pentru pensionarea anticipata se cumuleaza cu acel 1 an si jumatate pentru grupa de munca (pensionarea la limita de varsta de 58 ani si jumatate - 5 ani pentru anticipata). Astfel as avea posibilitatea sa ies anul acesta la pensie nu in 2010.
Sunt nascuta in martie 1955, am 29 de ani si 6 luni de cotizatie si 11 ani si 9 luni de grupa de munca II cu 70%. Din calculele facute pe site-ul Casei de Pensii Prahova reiese ca pot iesi cu pensie anticipata in luna Martie 2010.
Intrebarea mea este daca pot sa ies la pensie (anticipata sau partial anticipata) anul acesta.