avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate CristianBejinaru

Activitate CristianBejinaru

Buna ziua,in luna februarie 2009 m-am pensionat anticipat din MIRA,datorita unei boli incadrata in gradul 3 de invaliditate(HTA esentiala grad 2,risc inalt,spondiloza cervicala si hipercolesterolemie},boala aparuta in timpul si din cauza indeplinirii serviciului in politie.Conform HG 1083/2008 si Ordinului MAI 24/2009 (normele metodologice de aplicare a HG 1083/2008},am depus o cerere la IPJ Caras-Severin pentru a primi despagubirea financiara cuvenita,dar am primit urmatorul raspuns"DVS nu va incadrati in prevederile HG 1083/2008,intrucit incadrarea dvs.in gradul 3 de invaliditate este urmare a unei boli aparute in timpul si din cauza indeplinirii serviciului in politie si nu a unei rani conf.art.2 lit.b si c din HG 1083/2008".Acest raspuns nu ma multumeste deoarece cred ca legiuitorul nu s-a referit in lege doar la cei raniti ci si la cei clasati inapt cu grad 1,2 sau 3 de invaliditate datorita unor boli aparute din cauza serviciului in politie,cum este si cazul meu.As dori sa aflu ce demersuri trebuie sa fac ,respectiv daca pot da in judecata IPJ Caras-Severin in Contencios Administrativ si daca trebuie sa platesc vreo taxa pentru acest demers.Eventual as vrea unele pareri ale dvs.cu privire la acest caz.