avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Aplicarea HG 1083/2008
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Aplicarea HG 1083/2008

Buna ziua,in luna februarie 2009 m-am pensionat anticipat din MIRA,datorita unei boli incadrata in gradul 3 de invaliditate(HTA esentiala grad 2,risc inalt,spondiloza cervicala si hipercolesterolemie},boala aparuta in timpul si din cauza indeplinirii serviciului in politie.Conform HG 1083/2008 si Ordinului MAI 24/2009 (normele metodologice de aplicare a HG 1083/2008},am depus o cerere la IPJ Caras-Severin pentru a primi despagubirea financiara cuvenita,dar am primit urmatorul raspuns"DVS nu va incadrati in prevederile HG 1083/2008,intrucit incadrarea dvs.in gradul 3 de invaliditate este urmare a unei boli aparute in timpul si din cauza indeplinirii serviciului in politie si nu a unei rani conf.art.2 lit.b si c din HG 1083/2008".Acest raspuns nu ma multumeste deoarece cred ca legiuitorul nu s-a referit in lege doar la cei raniti ci si la cei clasati inapt cu grad 1,2 sau 3 de invaliditate datorita unor boli aparute din cauza serviciului in politie,cum este si cazul meu.As dori sa aflu ce demersuri trebuie sa fac ,respectiv daca pot da in judecata IPJ Caras-Severin in Contencios Administrativ si daca trebuie sa platesc vreo taxa pentru acest demers.Eventual as vrea unele pareri ale dvs.cu privire la acest caz.

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate politisti-decizie medicala -boala obisnuita sorinaga sorinaga Rog politistii care s-au pensionat in anul 2013 pe caz de boala (pensie de invaliditate gr.1, 2, 3), sa-mi comunice ce scrie pe decizia lor medicala la ... (vezi toată discuția)
Acodarea de ajutoare la iesirea la pensie - pensionar mai aura1969 aura1969 buna ziua o intrebare va rog si un raspuns se poate?din anul 2011 iunie sunt pensionara cu gr3 invaliditate,,,,,in decizie scrie ca ma pot pensiona la 59 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala iuliana silvana emilia iuliana silvana emilia la 15 ani vechime in munca pot beneficia de pensie de boala (vezi toată discuția)