avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acodarea de ajutoare la iesirea la pensie - pensionar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acodarea de ajutoare la iesirea la pensie - pensionar MAI

buna ziua o intrebare va rog si un raspuns se poate?din anul 2011 iunie sunt pensionara cu gr3 invaliditate,,,,,in decizie scrie ca ma pot pensiona la 59 ani si 7 luni standard si la 50 ani si 7 luni la limita de varsta....fiind pensionar m.a.i...am 34 ani vechime dintre care 18 in conditii speciale de munca,,,,si intrebarea mea ar fi,,,,de ce nu pot beneficia de cele 2 solde pana la iesirea la pensie,,,,la unitate mi se cere decizia finala,,,,cand si cum le voi primi? nu se mai dau?trebuie sa fac cva demersuri?(nascuta in 1969 martie) si daca nu mi se mai dau este pura discriminare fata de alti colegi care au iesit in 2010 si au luat,,,,multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 21:33, 14 Aprilie 2013
Nu confundati decizia medicala de invaliditate emisa de comisia medicala cu decizia de pensionare emisa de casa sectoriala .
"la unitate mi se cere decizia finala" exact ,leg.284 privind ajutoarele la iesirea la pensie se dau numai si numai celor iesiti la pensie pe baza deciziei de pensie, iar pt.pensia de invaliditate nu veti beneficia de cele 2 salari pe care le stiati dvs., ci doar cele pt.vechime de 10, 12, 15 salarii in functie de anii lucrati efectiv in sistem (MI,SRI,SPP,MApN,SIE)
De ce ? poate va intrebati contrariata.
Foarte simplu va raspunde financiarul unitatii, (pariez ca asta e raspunsul) nu aveti dreptul deoarece nu aveti pensie de serviciu.

Ultima modificare: Miercuri, 22 August 2012
sorinpanait, utilizator
multumesc ptr.raspuns domnule sorin panait ....dar termenul de''pensie de serviciu''nu mai exista ...dar la 50 ani si 7 luni pana la 59 si 7 luni,,,,voi beneficia de ceva sau nu?ptr ca am inteles ca la 50 ani si 7 luni ma pot pensiona la limita de varsta,,,,multumesc anticipat!!!
Nu din nefericire, drepturile de pensie se deschid o singura data (nu iesiti a doua oara la pensie),pensia de serviciu exista in leg.80/1995 si evident nici eu nu vad o legatura cu leg.263/2010 dar din pacate sau nenorocire casele sectoriale o aplica chiar daca nu mai avem pensie militara,speciala,de serviciu sau cum era denumita odata.
Adresati-va instantei de contencios. Noi suntem alaturi de dvs., dar numai instanta va poate face dreptate. Mai ales ca " legea este interpretabila " (sic!)... Nu stiu din ce judet sunteti, dar la Bucuresti termenele sunt sfarsit de 2013, inceput de 2014 ! - din cauza de taxa de prima inmatriculare. :)

In ceea ce priveste " pensia de invaliditate " tot PENSIE este in acceptiunea legii...mai ales ca nu mai exista termenul de "pensie de serviciu" ! Trecerea la pensie pentru limita de varsta se face automat la implinirea varstei si se face de catre casa de pensii sectoriala ! Succes.

...in rest, se lucreaza la amendarea sau crearea unei noi legii a pensiilor "militare"...asteptam...
inca odata mii de multumiri ptr.raspunsuri...da sunt din bucuresti...si daca ati putea sa imi spuneti cum sa ma adresez'' instantei in contencios''.....v-as fi foarte recunoscatoare,,,,,cativa pasi macar,,,,,multumesc...trebuie sa facem ceva caci este mare nedreptate....nu numai ptr mn ci ptr mii de pensionari....chiar daca nu suntem pensionari civili

Alte discuții în legătură

Aplicarea hg 1083/2008 CristianBejinaru CristianBejinaru Buna ziua,in luna februarie 2009 m-am pensionat anticipat din MIRA,datorita unei boli incadrata in gradul 3 de invaliditate(HTA esentiala grad 2,risc ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sorinaga sorinaga Cum se stabileste cuantumul salariilor compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala a politistilor? (vezi toată discuția)
Noul statut al cadrelor militare florinjalaboi florinjalaboi Am fost cadru militar pana pe 12.06 .2013 cand am fost trecut in retragere pe caz de invaliditate gradul 2,in urma unor probleme psihice dobandite din cauza ... (vezi toată discuția)