avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salarii compensatorii

Cum se stabileste cuantumul salariilor compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala a politistilor?
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:25, 27 Martie 2011
sorinaga a scris:

Cum se stabileste cuantumul salariilor compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala a politistilor?


In acest caz, art.13 alin.1 din Legea nr.285/2010 dispune ca, în anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
Da, dar la alin.2 - nu se aplica alin.1 in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor ....incadrate in grad de invaliditate.....
deci, in situatia pensionarii pe caz de boala se vor acorda salariile compensatorii, nu-i asa?
Da, prevederea este clara: in cazul persoanelor care vor fi incadrate in grad de invaliditate in 2011, alin. (1) al art. 13 din Legea nr. 285/2010 nu se aplica.

Art. 13
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
(2) In anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate.


Daca mai aveti intrebari, va rog sa le postati in continuarea acestui topic. Multumesc!
Da, colegii au explicat corect. Nu se acorda ajutoarele prevazute de legea salarizarii unitare in anul 2011. In cazul persoanelor care vor fi incadrate in grad de invaliditate in 2011, prevederile alin. (1) al art. 13 din Legea nr. 285/2010 nu se aplica.
Trebuie sa asteptati sa vedeti si cum va fi votata si legea privind restructurarea MAI in anul 2011, care este la Camera Deputatilor.


Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala? (politisti) dobromir elena dobromir elena Legea nr. 285 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice ART. 13 (1) În anul 2011, dispoziţiile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii pentru politistii pensionati pe caz de boala. BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Asa cum reiese si din titlu m-ar interesa daca politistii care se pensioneaza anticipat ( in cazul de de fata pensie de boala), la varsta de 43 ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la pensionare pe caz de boala Florin36 Florin36 Buna seara..M-am pensionat de curand pe caz de boala,grad de invaliditate 3.Am fost functionar public cu statut special in cadrul Administratiei Nationale a ... (vezi toată discuția)