Buna seara..M-am pensionat de curand pe caz de boala,grad de invaliditate 3.Am fost functionar public cu statut special in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si as dori sa stiu daca beneficiez de salarii compensatorii si daca da conform carei legi.Va multumesc anticipat.
Nu se acorda astfel de salarii compensatorii ... Art. 13 din Legea nr.285/2011 prevede :
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
....
Da dar mai exista alin.2 care spune: ,,In anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate,,. Iar eu am fost clasat inapt pentru serviciu in ANP cu scoatere din evidenta.Deci legal as avea dreptul.
art.13 din Leg.285/2011 se aplica numai la functionari publici sau la toti salariati de la stat ma refer societatii comerciale,regii autonome companii de stat?