avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii la pensionare pe caz de boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii la pensionare pe caz de boala

Buna seara..M-am pensionat de curand pe caz de boala,grad de invaliditate 3.Am fost functionar public cu statut special in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si as dori sa stiu daca beneficiez de salarii compensatorii si daca da conform carei legi.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 29 Decembrie 2011
Nu se acorda astfel de salarii compensatorii ... Art. 13 din Legea nr.285/2011 prevede :
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
....
Da dar mai exista alin.2 care spune: ,,In anul 2011, prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate,,. Iar eu am fost clasat inapt pentru serviciu in ANP cu scoatere din evidenta.Deci legal as avea dreptul.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
Florin36, utilizator
Potrivit textului citat de dvs, aveti dreptul la aceste indemnizatii ...
Va multumesc.
art.13 din Leg.285/2011 se aplica numai la functionari publici sau la toti salariati de la stat ma refer societatii comerciale,regii autonome companii de stat?

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii sorinaga sorinaga Cum se stabileste cuantumul salariilor compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala a politistilor? (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala? (politisti) dobromir elena dobromir elena Legea nr. 285 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea în anul 2011 a personalului plătit din fonduri publice ART. 13 (1) În anul 2011, dispoziţiile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii pentru politistii pensionati pe caz de boala. BogdanChirovan BogdanChirovan Buna ziua. Asa cum reiese si din titlu m-ar interesa daca politistii care se pensioneaza anticipat ( in cazul de de fata pensie de boala), la varsta de 43 ... (vezi toată discuția)