avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acodarea de ajutoare la iesirea la pensie - pensionar ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acodarea de ajutoare la iesirea la pensie - pensionar MAI

buna ziua o intrebare va rog si un raspuns se poate?din anul 2011 iunie sunt pensionara cu gr3 invaliditate,,,,,in decizie scrie ca ma pot pensiona la 59 ani si 7 luni standard si la 50 ani si 7 luni la limita de varsta....fiind pensionar m.a.i...am 34 ani vechime dintre care 18 in conditii speciale de munca,,,,si intrebarea mea ar fi,,,,de ce nu pot beneficia de cele 2 solde pana la iesirea la pensie,,,,la unitate mi se cere decizia finala,,,,cand si cum le voi primi? nu se mai dau?trebuie sa fac cva demersuri?(nascuta in 1969 martie) si daca nu mi se mai dau este pura discriminare fata de alti colegi care au iesit in 2010 si au luat,,,,multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: fanfan67 , utilizator 21:33, 14 Aprilie 2013
Cadrele M.A.I pensionate pe caz de boala ar fi trebuit sa primeasca ajutoare in functie de gradul de invaliditate in care au fost incadrati, cu sume cuprinse intre 6000 de euro si 10000 de euro.

cropped-miting.jpg

Ajutoarele prevazute in art.13 alin.1 din Legea nr.285/2010 se acorda in situatia imposibilitatii mentinerii in activitate a persoanelor clasate inapt pentru serviciul militar ori incadrate in grad de invaliditate sau decedate.
@ aura1969

Atentie:
E parerea unui avocat Cristiana Florea, preluata pe forumul Corpului National al Politistilor de catre admin., nimic mai mult.
Nu are nici o relevanta aceasta interpretare, alt avocat poate divaga cu totul altfel......

[Editat - va rog nu mai citati mesajele anterioare decat daca vreti sa va referiti la un anumit fragment din acestea]
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Admin, administrator
@sorinpanait. - Fiecare are dreptul la justitie. Speta mea este diferita de a doamnei in sensul ca la mine pe decizia medicala scrie : BOALA APARUTA IN TIMPUL SI DIN CAUZA SERVICIULUI MILITAR ! Iar in OMAI nu se spune "ranit" de glont, sapa, grebla, masina de cusut, sau ac...adica "virgula" aia, face tonul! Ma abtin de a face alte comentarii pentru ca am si eu o actiune in justitie, in derulare, pe speta in cauza.

Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus.

[Editat - va rog sa nu detaliati]
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
Admin, administrator
NU ESTE ADEVARAT cei iesiti pe caz de boala nu li se da nimic eu am iesit in 2012 si nu am luat nimic deoarece pe decizie scrie boala obisnuita am facut demersuri peste tot degeaba nici cei de la decalex mi-au zis ca nu sunt sanse in instanta asa ca am renuntat la tot mai ales cu sindicatele este o pacaleala nu te ajuta nimeni cu nimic esti bun cat cotizezi la ei doar atat si prolex si cnp si ultima oara scmdul mam saturat de toti pe toti iam rugat vorba aia... cat esti in treaba toti ti intreaba.....nu ramane decat.....sanatate sa ai...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea hg 1083/2008 CristianBejinaru CristianBejinaru Buna ziua,in luna februarie 2009 m-am pensionat anticipat din MIRA,datorita unei boli incadrata in gradul 3 de invaliditate(HTA esentiala grad 2,risc ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii sorinaga sorinaga Cum se stabileste cuantumul salariilor compensatorii in cazul pensionarii pe caz de boala a politistilor? (vezi toată discuția)
Noul statut al cadrelor militare florinjalaboi florinjalaboi Am fost cadru militar pana pe 12.06 .2013 cand am fost trecut in retragere pe caz de invaliditate gradul 2,in urma unor probleme psihice dobandite din cauza ... (vezi toată discuția)