avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate mirceaco

Activitate mirceaco

Am o companie mica, care are ca obiect de activitate adminisitrarea unui portal pe internet. Am incheiat un contract comercial pe o perioada determinata cu o alta societate comerciala pentru a se ocupa de vanzarea serviciilor oferite de site-ul meu. Partenerul meu insa doreste sa rezilieze uniltateral contractul, din cauza valorilor mici incasate. In contract insa nu se face nici o referire la vreun prag valoric.
Mi-a transmis un email prin care solicita intreruperea contractului. Eu, in principiu, sunt de acord cu asta, dar el nu vrea sa imi achite nimic ca daune interese. In contract se specifica ca rezilierea unilaterala presupune plata unor daune interese de catre partea care solicta rezilierea, fara specificarea unor sume fixe. Cererea de reziliere a fost facuta prin email (nu cu semnatura electronica). Nu vrea sa trimita un document semnat si stampilat pentru aceasta solicitare de intreupre si incetare a contractului. Intrebari: Solicitarea trimisa pe email are valoare juridica? Cum pot stabili cuantumul valoric al penalitatilor pe care sa i le solicit? Care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea amiabila si apoi pe cale de judecata? Multumesc. Mircea
Am o mica afacere pe internet. Una din facilitati este aceea ca pun la dispozitie niste formulare on-line pe care userul le completeaza la inscriere. Am un sistem automat de trimitere mesaje de Replay pe email imediat ce ii aprob contul. In acest mesaj ii transmit ca inscrierea nu este gratuita si ca are 2 saptamani la dispozitie sa aleaga un pachet contra cost (detalii in acelasi mesaj). Mesajul este semnat cu numele meu si nr de telefon, adesa web si email. Unul din useri mi-a transmis ca a facut plangere la ANOPC si Politia economica (sic?) precum ca am incalcat Legea 365/2002 cu modificarile aduse prin Lege 121/2006. Plangerea se refera la faptul ca mesajul nu contine date de identificare juridice (probabil ca se refera la faptul ca nu apare in mesaj nume firma, adresa, CUI) , iar mesajul este comercial (care solicita sume de bani sau procente) si deci poate fi considerat Spam (?). Mentionez ca pe site exista (la Contact) nume firmei si datele fiscale, precum si Termeni si conditii care se considera acceptati la folosirea facilitatilor site-ului. Ce probleme pot sa am si cum le pot rezolva?