avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Probleme ref Legea Comertului Electronic in site web ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Probleme ref Legea Comertului Electronic in site web si mesaje email

Am o mica afacere pe internet. Una din facilitati este aceea ca pun la dispozitie niste formulare on-line pe care userul le completeaza la inscriere. Am un sistem automat de trimitere mesaje de Replay pe email imediat ce ii aprob contul. In acest mesaj ii transmit ca inscrierea nu este gratuita si ca are 2 saptamani la dispozitie sa aleaga un pachet contra cost (detalii in acelasi mesaj). Mesajul este semnat cu numele meu si nr de telefon, adesa web si email. Unul din useri mi-a transmis ca a facut plangere la ANOPC si Politia economica (sic?) precum ca am incalcat Legea 365/2002 cu modificarile aduse prin Lege 121/2006. Plangerea se refera la faptul ca mesajul nu contine date de identificare juridice (probabil ca se refera la faptul ca nu apare in mesaj nume firma, adresa, CUI) , iar mesajul este comercial (care solicita sume de bani sau procente) si deci poate fi considerat Spam (?). Mentionez ca pe site exista (la Contact) nume firmei si datele fiscale, precum si Termeni si conditii care se considera acceptati la folosirea facilitatilor site-ului. Ce probleme pot sa am si cum le pot rezolva?
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 14:23, 28 Mai 2009
potrivit art. 5 alin. 1 al legii comertului electronic, furnizorul de servicii are obligaţia de a pune la dispoziţie destinatarilor şi autorităţilor publice mijloace care să permită accesul facil, direct, permanent şi gratuit cel puţin la anumite informatii informaţii. Aceeasi lege prevede, la alin 2, ca obligaţia prevăzută la alin. (1) se consideră îndeplinită în cazul în care furnizorul unui serviciu afişează aceste informaţii într-o formă clară, vizibil şi permanent, în interiorul paginii de web prin intermediul căreia este oferit serviciul respectiv, în condiţiile menţionate la alin. (1).

asadar, daca pe site aveti informatiile respective, nu va trebuie decat o argumentare frumoasa care sa va scape de amenda.

legat de acuzatia de spam, in mod normal ar trebui ca atunci cand accepta termenii si conditiile sa accepte si primirea de comunicari, cel putin un admin precaut asa ar proceda :D

ar trebui sa avem mai multe detalii pentru un raspuns concret, un site, t&c, etc.

George

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Email sau spam? este ilegal modul de a face reclama ? Naku Naku Daca am o baza de date de mailuri pe care le-am luat de pe fast email extractor unde am platit licenta pentru program, de pe site`uri care isi publica adresa ... (vezi toată discuția)
Legea privind comertul electronic si spam-ul andrei2005 andrei2005 Buna seara, Conform legii 365/2002, modificata prin legea 121/2006 privind comertul electronic (prin email), art. 6 - comunicari comerciale - se considera ... (vezi toată discuția)
Trimitere email catre firma paptamas paptamas Daca firma mea ofera serviciul X, si gasesc pe internet o firma, care consider ca ar avea nevoie de acest serviciu, pot trimite un email cu o oferta la aceasta ... (vezi toată discuția)