avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate chilli_pepper

Activitate chilli_pepper

felix34 a scris:

@chilli_pepper
utilizati cu incredere butonul "EDITEAZA" pentru a evita mesajele consecutive postate de dvs. va garantez eu ca nu va musca :D

ah, si eu care chiar ma temeam ca ma musca :O

banuiesc ca mesajele consecutive sunt o amenintare grava la adresa forumului asta asa ca ma voi stradui sa le evit! :P

s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

Art.34 si Art.37: "Cheltuieli.......colectarea deseurilor menajere......" Ce inseamna colectarea.
"Colectare": -1) a aduna si depozita materiale, lucruri, etc.
-2) a aduna de la producatori (locatari) diferite produse pe baza unor contracte incheiate cu acestia (AP)
1) Toboganistul sau personalul angajat pt colectarea deseurilor menajere, aduna si depoziteaza aceste gunoaie ( produse de persoane prezente in luna respectiva) pana la data stabilita pentru ridicarea acestora de catre firma de salubrizare. Toboganistul sau personalul angajat pt colectare primeste un salariu care este calculat pe nr pers prez.
2) Firma de salubrizare incarca si degajeaza locul de depozitare a gunoaielor, in zilele stabilite pentru colectarea acestora, in baza unui contract incheiat cu AP si calculat pe nr pers prez.
Condominiile care au personal angajat pentru colectarea deseurilor menajere, vor calcula salariul pe nr pers prez, conform Ordin nr.1969/2007.
Condominiile care au personal angajat si pentru curatenie, pot calcula conform Art.44.
Cele 2 coloane din lista (Ordin nr.1969/2007) sunt pentru evidentierea celor care solicita scutire/adaugare de pers la cheltuielie asoc. Reparatiile se calculeaza pe cota-indiviza indiferent daca esti prezent sau scutit in luna respectiva.
Succes!

eu apreciez punctul dvs de vedere dar el se bate cap in cap cu parerile domnilor adriantot si blue1963
legea e ambigua permitand astfel de pareri contrare (neclaritatea art.44 din legea 230/2007 versus lista de plata prezentata in ord.1969 care, apropo, mentioneaza la cheltuieli per persoana "salarii/remuneratii/ingrijitor/... )
cum faptul ca fiecare interpreteaza cum doreste cele trei documente nu ma ajuta in nici un fel, voi apela la altfel de ajutoare

va multumesc!
la noi, in plus, va fi si apa rece, pentru ca desi avem apometre, noi platim tot pe pausal - nu ma intrebati de ce pentru ca nu va pot da explicatia exacta - e ceva legat de apometrul general si de regia de apa -
Mai oameni buni....
Nelamurirea mea cu privire la salariile ingrijitorilor este justificata totusi. In Ordinul 1969/din 09/11/2007 in Anexa nr.2 este prezentat si modeleul de lista de intretinere, da? formularul 14-6-28
Ei, in acest model, in tabelul justificativ, apare la cheltuieli pe numar de persoane si rubrica salarii/remuneratii/ ingrijitor.
poate ca a fost preluata dupa vechea lege asa si omisa corectarea insa ce aplicam? ordinul 1969 sau normele metodologice? ma bucur totusi ca am gasit sursa confuziei mele....
Mai vreau sa ma lamuriti cu ceva:
pe listele noastre exista doua rubrici pentru numarul de persoane. una pentru numarul de persoane si alta pentru numarul curent de persoane (adica Popescu are 3 dar luna asta unul a fost scos la cerere). Eu nu reusesc sa inteleg de ce le trebuie doua rubrici si care e diferenta intre Popescu cu 3-1 si Ionescu cu 2 (2 declarati, 2 prezenti).
legea se refera la "numarul de persoane care locuiesc si desfasoara activitati in luna care se calculeaza lista". nici o cheltuiala nu se imparte la numarul de persoane din cartea de imobil... cu toate astea, administratorul sustine ca sunt diferente. ma insel eu si chiar sunt?? am reluat pct.A din cap.III din norme si nu am gasit nici o alta prevedere
Da, Adrian, am vazut acum... - eram incurcata
atat de practica actuala de aici cat si de o mentiune din articolul 37. am priceput ca aia se referea la platile pentru serviciul de salubrizare si nu la salariul toboganistului. e bine ca m-am luminat in privinta asta.

(iti dai seama ce diferente vor fi in liste intre, spre exemplu, cei care platesc acum pentru o persoana sau 3 si care vor plati la fel, avand aceeasi suprafata...)

Dragii mei,
Multumesc mult pentru opinii, pentru ajutor!

Si mie imi e foarte clar ce am de facut. Am ce imi trebuie pentru functia asta: pregatire, intelect, calm, tact, insa in primul rand multa cinste si hotararea de a respecta legea. Sper sa nu fac foarte multe greseli (pentru ca sunt la inceput) si sa imi intru rapid in mana. Insa mai presus de asta sper sa am cu cine colabora, adica sa fie alesi oameni cinstiti si dornici sa faca treaba la AG d ejoia viitoare.
Va rog sa continuam discutia, orice intrebari sau sfaturi aveti!

Simona
felix34 a scris:

apropo ... administratorul si cenzorul nu pot face parte din comitetul executiv al asociatiei ;)
TREBUIE NEAPARAT SA INTRATI IN LEGALITATE, CA SA AVETI UN PRESEDINTE SI COMITET LEGAL ALESI, SI CARE SA NU POATA FI CONTESTATI. acest lucru trebuie facut in conditiile legii 230/2007 si hg/1588/2007
abia dupa aceea acestia pot lua masuri in vederea normalizarii situatiei din bloc, mai ales in privinta ilegalitatilor comise

asa e
BLUE1963 a scris:

Salariile se calculeaza teoretic functie de cota parte indiviza .

in art.44 din normele metodologice de aplicare a legii 230 se mentioneaza ca se repartizeaza pe cota parte indiviza: "personal angajat sau contractat al asociatiei (salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.)" - nu se specifica in clar si "salarii pentru personalul de curatenie" - de aici o mie de discutii...

asta este alta problema din onor asociatia noastra: la noi, toate salariile sunt repartizate pe numar de persoane
BLUE1963 a scris:

[ link extern ]

multumesc
blue lamureste-ma - comisionul pentru servicii de curatenie este pe m.p. de spatiu comun?? ca altfel nu vad justificarea tarifului, cheltuielile cu curatenia se repartizeaza la numar de persoane?
mi-ar fi fost de ajutor un exemplu concret - daca poti, desigur!