Am revenit nu am abandonat stati linistiti.
Sa va spun ce am facut. M-am gandit ca cel care face aceasta munca cunoaste bine ce trebuie facut. M-am dus la o sectie de politie din alta localitate si in alt judet. La plesneala.Am stat de vorba cu un om pe care nu l-am mai vazut pana acum si i-am spus ce necaz am.
Raspuns:
Trebuie facuta o plangere
Catre,
Politia Viseul de Sus
Subsemnata ............... fiica lui .......... si a ........ nascuta la data de ........ in com. .............., cu domiciliul in ................................, posesoare a C.I. seria ...... nr....... cu CNP ............... reclam urmatoarele:
Sunt coproprietara a imobilului cu nr........, sat ................., str. ........, din anul 2006 si a terenului aferent de ............ mp situat langa casa, unde locuieste mama mea. Vecinul de curte numitul Banu Vasile, sub pretextul ca repara gardul confectionat din stalpi de lemn si plasa de sarma, a mutat stalpii pe o portiune de gard cu cate aproximativ 20cm÷60cm in interiorul curtii mele. Rog organele de politie sa solutioneze aceasta plangere conform art.220 C.P. fapta vecinului meu fiind infractiunea de tulburare de posesie. Mentionez ca am incercat sa rezolvam aceasta situatie pe cale amiabila dar nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu susnumitul.
Anexez la prezenta:
-Copie dupa titlu de proprietate
-Copia schitei cu dimensiuni din documentatia de intabulare
Cu stima
Data Semnatura
Atentie: Nu trebuie dat date exacte. Lungime de gard, cu cat a intrat exact, care este persoana autorului, (desi eu stiu ca de fap feciorul lui venit de la oras a facut aceasta treaba) cand a produs tulburarea, intrucat datele exacte se vor stabili la cercetare.
Eu am prezentat documente si fapte pe care cercetarea trebuie sa la confirme sau nu.
Daca nu aveam documente trebuia sa fac dovada cu martori.
Este necesara o expertiza pentru a se compara situatia de la intabulare cu cea existenta la momentul tulburarii.
Ca sa nu fi purtat la politie odata cu reclamatia trebuie depusa si o declaratie care trebuie sa aiba acelas continut(copy paste)
Catre,
Politia Viseul de Sus
Subsemnata ............... fiica lui .......... si a ........ nascuta la data de ........ in com. .............., cu domiciliul in ................................, posesoare a C.I. seria ...... nr....... cu CNP ............... declar urmatoarele:
Sunt coproprietara a imobilului cu nr........, sat ................., str. ........, din anul 2006 si a terenului aferent de ............ mp situat langa casa, unde locuieste mama mea. Vecinul de curte numitul Banu Vasile, sub pretextul ca repara gardul confectionat din stalpi de lemn si plasa de sarma, a mutat stalpii pe o portiune de gard cu cate aproximativ 20cm÷60cm in interiorul curtii mele. Rog organele de politie sa solutioneze aceasta plangere conform art.220 C.P. fapta vecinului meu fiind infractiunea de tulburare de posesie. Mentionez ca am incercat sa rezolvam aceasta situatie pe cale amiabila dar nu am reusit sa ajungem la o intelegere cu susnumitul.
Cu stima
Data Semnatura
Ceea ce v-am scris este valabil "one hundred per cent".
Daca este adevarat ca:
"Codul de procedura penala aflat in curs de adoptare exclude sesizarea instantei la plangere prealabila pentru infractiunea prevazuta. de art.220 Cod penal, eliminand astfel echivocul asupra momentului in care persoana vatamata se poate plange si implicit daca infractiunea de tulburare de posesie este sau nu, o infractiune continua."
atunci merita sa mai astept cateva luni de zile pana intra in vigoare noul C.Pr.P.
Pentru mine este de mare folos aceasta dicutie pe forum si imi pare rau de AVLIL ca inteles gresit.