Salutare!
Problema mare dragi colegi.
"A" cheama pe "B" in proces, la judecatorie, pentru ca pe baza probelor ce le va administra sa anuleze un act de vanzare-cumparare cauzator de prejudicii, intrucat creanta pe care A o avea fata de B era certa, lichida si exigibila.
S-au administrat probele clasice, anume inscrisuri, interogatoriu si martori urmand ca instanta de fond sa constate ca actul incheiat de B cu C (tert care a vandut mai departe apartamentul lui D) nu este unul fraudulos.
A, nemultumit de solutie, face apel, instanta (tribunalul) il admite, desfiinteaza hotararea si o trimite spre rejudecare la aceeasi instanta de fond (judecatorie).
Din nou instanta de fond (judecatorie) judeca cauza, din nou respinge actiunea lui A si nemultumit fiind face recurs. Instanta de apel, tribunalul (s-a calificat apel), constata ca este prejudicios contractul amintit si admite apelul, schimba in parte sentinta si admite actiunea lui A.
Pana aici nu este mare filozofie, este o decizie proasta oricum, intrucat instanta desfiinteaza actul de vanzare cumparare intre B si C, nu si intre C si D (pentru ca A renuntase la judecata cu D).
Socul cel mare, este ca hotararea este data in apel cu mentiunea IREVOCABILA.
Este posibila? Poate ma edifica careva, cumva Azi am primit-o pe 13.02.2012. teoretic as avea 15 zile de recurs.dar ma astept la o respingere ca inadmisibila din partea curtii de apel.
Am citit si apelul si recursul si practica si jurisprudenta, insa ori nu am gasit eu nimic, ori nu am citit suficient.