Sunt in urmatoarea situatie. Sotia este studenta la master, a doua facultate (34 ani), si are nevoie de asigurare de sanatate. De la medicul de familie i-a spus ca trebuie sa o trec coasigurata a mea la servici. Intrebarea este daca singurul ei venit, bursa de studii, o poate impiedica de la dreptul de coasigurat? Daca da, cum poate obtine altfel calitatea de asigurat si daca nu ce adeverinte trebuiesc depupuse la dosar? Va multumesc.
Am si eu o nelamurire tehnica. Nu-mi dau seama din ordinul din 05/2004 care reglementeaza scutirea, daca o firma proaspat inregistrata in obiectul de activitate cod CAEN 7221, 7222 poate opta pentru scutirea de impozit, atat a unor angajati existenti cat si a unora noi. Mie mi se pare ca nu prea se indeplineste conditia 4. Totusi, conform aceleiasi conditii as interpreta si ca unui nou angajat, chiar daca firma e eligibila de multi ani, nu-i poate oferi in primul an scutirea de impozit deoarece nu a realizat venit de cel putin 10000$ pe capul lui in anul precedent. Poate cineva sa lamureasca aceste aspecte? Va multumesc.
In caz ca exista un contract de intretinere cu niste batrani (in schimbul unei parti de imobil), se mai pot face actele si pentru indemnizatia de intretinere / asistent personal platita de primarie?