avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate cipi_o

Activitate cipi_o

Buna ziua, am mai multe intrebari legate de o problema: Pe data de 8 mai anul curent mi s-a intamplat sa merg pe bicicleta si sa fiu oprit de 2 politisti comunitari intr-un parculet mic. Fara sa salute sau alte discutii unul dintre ei m-a intrebat "de ce merg pe bicicleta?!" Am raspuns "de ce sa nu merg pe bicicleta? Am facut ceva rau?" Atunci el m-a pus sa ma dau jos de pe ea, s-a prezentat si mi-a spus ca nu am voie sa merg pe bicicleta in parc. Eu vazand ca nu sunt singurul din acel parculet pe bicicleta - mai erau vreo 2 copii de vreo 8-9 ani i-am spus acest lucru si s-a infuriat pe mine spunandu-mi ca eu nu ma compar cu acei copii (eu avand 19 ani). Mi-a cerut datele de contact, i le-am dat, mi-a explicat ca nu e voie sa mergi pe bicicleta in parc (cu toate ca nu exista nici un fel de semn de atentionare sau interzicere) si pana la urma mi-a dat drumul sa plec. Si, ca sa vezi, ma trezesc in dimineata asta (dupa aproape o luna) cu Politia Comunitara la usa. Venisera sa-mi inmane un proces verbal scris pe data respectiva in care era trecuta o amenda de 160 RON pe care proces nici nu l-am vazut cand l-a scris politistul si nici nu l-am semnat! In el scrie: Constat ca ...bla,bla...cu domiciliul in bla,bla... in ziua de 08.05.2009 ora 13.15, locul Parc "Marin Sorescu" a savarsit urmatoarele: "A fost depistat circuland pe bicicleta pe aleile din interiorul parcului, punand in pericol integritatea copiilor care se jucau in zona". La mentiuni spune ca: Refuza sa ia la cunostinta, "Nu semnez procesul verbal". Nimic din ce au scris politistii in procesul verbal nu este adevarat (cu exceptia datelor),mai mult... eu nici macar n-am vazut procesul fiind scris, da' sa-l mai si semnez!
Cer ajutorul unei solutii de rezolvare a acestui caz, modalitati de contestatie si conditiile in care se face aceasta si costurile la care ma supun! Multumesc anticipat si Traiasca Romania!(Tara tuturor oportunitatilor!)