avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Probleme cu politia comuniara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Probleme cu politia comuniara

Buna ziua, am mai multe intrebari legate de o problema: Pe data de 8 mai anul curent mi s-a intamplat sa merg pe bicicleta si sa fiu oprit de 2 politisti comunitari intr-un parculet mic. Fara sa salute sau alte discutii unul dintre ei m-a intrebat "de ce merg pe bicicleta?!" Am raspuns "de ce sa nu merg pe bicicleta? Am facut ceva rau?" Atunci el m-a pus sa ma dau jos de pe ea, s-a prezentat si mi-a spus ca nu am voie sa merg pe bicicleta in parc. Eu vazand ca nu sunt singurul din acel parculet pe bicicleta - mai erau vreo 2 copii de vreo 8-9 ani i-am spus acest lucru si s-a infuriat pe mine spunandu-mi ca eu nu ma compar cu acei copii (eu avand 19 ani). Mi-a cerut datele de contact, i le-am dat, mi-a explicat ca nu e voie sa mergi pe bicicleta in parc (cu toate ca nu exista nici un fel de semn de atentionare sau interzicere) si pana la urma mi-a dat drumul sa plec. Si, ca sa vezi, ma trezesc in dimineata asta (dupa aproape o luna) cu Politia Comunitara la usa. Venisera sa-mi inmane un proces verbal scris pe data respectiva in care era trecuta o amenda de 160 RON pe care proces nici nu l-am vazut cand l-a scris politistul si nici nu l-am semnat! In el scrie: Constat ca ...bla,bla...cu domiciliul in bla,bla... in ziua de 08.05.2009 ora 13.15, locul Parc "Marin Sorescu" a savarsit urmatoarele: "A fost depistat circuland pe bicicleta pe aleile din interiorul parcului, punand in pericol integritatea copiilor care se jucau in zona". La mentiuni spune ca: Refuza sa ia la cunostinta, "Nu semnez procesul verbal". Nimic din ce au scris politistii in procesul verbal nu este adevarat (cu exceptia datelor),mai mult... eu nici macar n-am vazut procesul fiind scris, da' sa-l mai si semnez!
Cer ajutorul unei solutii de rezolvare a acestui caz, modalitati de contestatie si conditiile in care se face aceasta si costurile la care ma supun! Multumesc anticipat si Traiasca Romania!(Tara tuturor oportunitatilor!)
Cel mai recent răspuns: ContSters91992 , utilizator 20:03, 3 Iunie 2009
procesul verbal trebuia semnat ca sa-l contestati.
daca va foloseste la ceva, faceti si o plangere impotriva politistilor, la superiorii lor.

av.m.vasilescu
buna ma numesc sumanaru bogdan am21 de ani si sunt pers cu handicap de gradul 1 am o rugaminte la dvs sami dati un raspuns mear fi de mare ajutor uite care e plobema ...vreau sami eau o masina microcar e fara carnet dar imi trebui sa obtin o dovada de absolvire a unui curs de legislatie rutiera la o scoala de soferi autorizata. Mopedul GoPOP ...vreau sa stiu daca este vrio lege in care sa nterzica conducerea pers cu handicap de gradul1 eu as un luptator si vreau sa optin neaparat aceasta adeverinta dar mai intai vreau sa stiu daca exiista vrio lege sa imi interzica.

o zi buna cu stima sumanaru bogdan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal contraventie maria cirnu maria cirnu Buna ziua, In data de 18 iunie fiica mea (majora) impreuna cu alti 10 colegi (unii dintre ei nu au 18 ani) au fost legitimati de catre un politist comunitar ... (vezi toată discuția)
Contestare pvc si recuperare plata amenzii antin antin salut.am oprit masina intro parcare ,care ULTERIOR am aflat ca era PARCARE CU PLATA. s-a petrecum asa....intro zi de vineri ora 12.00 am oprit masina intro ... (vezi toată discuția)
Proces verbal politia comunitara pneuros pneuros La domiciliul meu au venit doi politisti de la politia comunitara si miau predat un proces verbal cum ca nu miam cosit iarba din fata unui imobil pe care ei ... (vezi toată discuția)