avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contestare PVC si recuperare plata amenzii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contestare PVC si recuperare plata amenzii

salut.am oprit masina intro parcare ,care ULTERIOR am aflat ca era PARCARE CU PLATA.
s-a petrecum asa....intro zi de vineri ora 12.00 am oprit masina intro parcare linga o masina a politiei locale.am mers la un fast food sami cumpar ceva de mincare si la intoarcere politistul local mia cerut buletinul pe motiv ca am nu am tichet de parcare afisat si ca sint intro parcare cu plata.inradevar printre ramurile unui copac am vazut ca este MAI NOU AMENAJATA parcare cu plata insa fara a fi un semn aditional DE UNDE SE POATE CUMPARA ACEL TICHET deoarece este i regim de autotaxare .in acest caz de autotaxare avea nevoie si de un timp necesar pt a intreba pe cetateni de unde se poate cumpara acel tichet si nefiind din oras mai trebuia sa am tiomp si sa caut acel loc de unde sa cumpar tichetul.politistul nici nu a vrut sa auda de asa ceva si am primit o amenda cu plata in 48 ore a sumei de 50RON.am platit la ora 13 amenda in aceeasi zi de vineri .INTREBAREA MEA ESTE,,,CE SANSE AM SAU CUM TREBUIE SA CONTEST PROCESUL VERBAL SI SAMI RECUPEREZ SUMA PLATITA?CU MULTUMIRI.
Cel mai recent răspuns: antin , utilizator 18:19, 18 Martie 2011
La intocmirea procesului verbal, cu siguranta ca ati fost intrebat daca aveti obiectiuni. Este rubrica pentru obiectiuni, pe imprimatul procesului verbal. Trebuia sa scrieti sau chiar sa spuneti agentului constatator ca indicatorul nu este amplasat in mod vizibil, sau tot ce aveati de reprosat. In cazul in care nu ati scris vreo obiectie pe procesul verbal, macar nu trebuia sa il semnati .... apoi puteati sa cereti in instanta anularea procesului verbal de constraventie, motivand faptul ca nu exista indicatorul amplasat la vedere.. etc. . Platind amenda, este ca si cand ati recunoscut ca agentul a avut dreptate si amenda a fost aplicata in mod corect...
Pentru a ataca acum procesul verbal nu stiu cum ati putea dovedi... martori sau o poza cu telefonul macar.... si depus la dosar...
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters122901, utilizator
Analizati continutul PV sub aspectul respectarii art 16,17,19 din OG nr 2/2001
Sa nu depasiti cele 15 zile pt. contestatie.
pai ,stiti cum e,vine politistu cu pvc-ul scris si ti-l baga sub nas spunind,semneaza aici si aici si bucurate ca nu tiam dat mai mult.in romania cind vezi un politist tre sa o iei la fuga ca nu sti ce motiv ai trece prin cap sa-ti faca o amenda sau sa te bage in duba si la sectie pt o bataie sora cu moartea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva procesului verbal de contraventie colcer colcer povestea e lunga...anul trecut prin mai ,eram in oras(TOPLITA) cu masina ,cu 3 prieteni ,in jur de ora 09:00 AM...am mers intr-o parcare cu plata din centrul ... (vezi toată discuția)
Amenda radar! proces verbal nesemnat. 6 puncte penalizare = 301 ron? dorudoru dorudoru Sambata 11.06.2011. mergem cu masina de la Deva - la - Timisoara .La vre- 30 km de Lugoj la intrarea intr-un sat.Stateau ascunsi politistii cu radarul. Este ... (vezi toată discuția)
Fost angajat, amenzi contraventionale fany22 fany22 Buna, Am si eu o intrebare, tot primesc procese-verbale pentru contraventii (parcat masina fara tichet)...ideea e ca-mi vin la firma, dar munciitorii care ... (vezi toată discuția)