avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fost angajat, amenzi contraventionale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fost angajat, amenzi contraventionale

Buna,

Am si eu o intrebare, tot primesc procese-verbale pentru contraventii (parcat masina fara tichet)...ideea e ca-mi vin la firma, dar munciitorii care nu erau de fata cand s-a dat amenda (cel putin asa scrie in proc.-vb.) nu mai lucreaza la firma mea. Pe procesul-verbal e trecuta doar firma, nu si numele lor, iar masinile sunt ale firmei...
Unii erau in atributii de serviciu, altii nu...
Pot sa cer anularea daca nu mai lucreaza la firma mea? pentru cei care nu erau in atributiile de serviciu...dar pt. cei ce erau in atreibutii de serviciu?

Altfel spus, daca muncitorul e in atributii de serviciu, tre sa platesc eu tot ce face el? chiar daca e vina lui? Nu mi se pare corect sa-mi pierd timpul facand plangeri contraventionale, si apoi sa mai si platesc si sa ma intorc impotriva lui...nu as putea sa fac astfel incat sa-l urmareasca direct...?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:17, 12 Noiembrie 2009
Ca sa pot sa va spun parerea mea, va rog sa imi spuneti cine a emis procesele verbale, si care este exact fapta pentru care firma este sanctionata.
...asa cum ziceam: parcare fara tichet sau abonament, Politia Comunitara emite pr.-vb. de sanctionare contraventionala.

Mersi anticipat!
Situatia este neplacuta, si nu cred sa aveti ce face fara instanta de judecata.

Nu cred ca firma poate fi amendata pentru fapta de a "parca fara tichet sau abonament", pentru simpul motiv ca firma (societate comerciala = fictiune a legii) nu exista, si deci nu poate conduce masina, si deci nu o poate nici parca, cu sau fara abonament.
Ar trebui cercetata hotararea de consiliu local care prevede aceste amenzi, acolo se vede exact care este fapta amendabila, si daca o firma este susceptibila fizic de a comite o astfel de actiune.inactiune.

Daca lucrurile stau cum banuiesc eu, firma nu poate fi amendata - n-are decat politia comunitara sa amendeze soferii, daca ii prinde si ii identifica, sau, cel mult, inainte de intocmirea procesului verbal de amenda, sa trimita o intrebare la firma "cine conducea masina in data..., ora...".
Politistii comunitari care se "baga" in probleme rutiere fac mari greseli.

Pe acest motiv eu zic sa contestati amenzile primite in instanta.
Dupa parerea mea, ele sunt nule, si nu trebuie sa platiti nimic, dar din oficiu nu se poate constata acest lucru.

Despre urmarirea directa a soferului vinovat, de catre politia comunitara, ce sa va spun... Asa ar trebui sa se intample de la bun inceput, insa, daca nu se intampla, nu stiu ce puteti sa faceti.
Poate gasiti o minte mai luminata pe la comunitara cu care s astati de vorba omeneste, si care sa le explice la colegi ca trebuie sa prinda soferul...
Poate nu...
Sansa cea mai buna sa ii determinati sa prinda soferul vinovat este sa contestati amenzile, si sa cereti cheltuieli de judecata... In timp, pierzand procese, poate se invata si ei cine este vinovat de parcare aiurea...

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgenta! - plangere contraventionala! fany22 fany22 Buna, Am primit un proces verbal de contraventie, cum ca o masina a firmei mele a parcat acum 4 luni pe o parcare cu plata si nu avea bon afisat. Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala firma Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Societatea X a fost sanctionata contraventional pentru parcare neregulamentara a autoturismului, in baza unei HCL a Primariei. Sanctiunea nu a fost stabilita ... (vezi toată discuția)
Parcare platita adp monica ruse monica ruse am un loc de parcare platit la adp s6, pe iuliu maniu. aproape in fiecare seara este ocupat. daca sun la politia comunitara vin 2 angajati de acolo care imi ... (vezi toată discuția)