avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters91870

Activitate ContSters91870

Răspuns la discuția Incepere divort
Stoica Ioana a scris:

Procedura prin acordul partilor e exclusa , intrucat exista un copil minor.Daca acesta va fi nascut in cadrul casatoriei , conform prezumtiei de paternitate , tatal lui e chiar sotul dumneavoastra .(avand drepturi si obligatii asupra acestuia)
Prezumtie e una relativa , rasturnata de actiunea de tagara de paternitate.

nu vreau ca acest copil sa poarte numele tatalui
.Daca va fi nascut in afara casatoriei , ramane ca tatal sa-l recunoasca , oricand.

De ce ati dori ca acesta sa nu-i poarte numele ?

copilul se va naste in decembrie si as vrea sa incep si poate sa si finalizez divortul pana atunci. daca va fi nascut in afara casatoriei si tatal nu va dori sa-l recunoasca? deci imi ramane sa utilizez divortul in instanta. nu vreau sa poarte numele lui pentru ca odata scos din viata mea vreau sa nu raman cu nici o amintire urata si cu atat mai mult copilul....
Răspuns la discuția Incepere divort
buna ziua,

sunt noua pe forum si as avea nevoie de un sfat. suntcasatorita de 1 an si insarcinata in 5 luni. vreau sa divortez de sotul meu pentru ca este imposibil de convietuit...nu e violent fata de mine, darare un comportament care ma face saiau aceasta decizie. problema este acest copil, nenascut. cum sa procedez? nu vreau ca acest copil sa poarte numele tatalui si nu stiu daca putem incepe o procedura de divort prin acordul partilor daca acest copil este la mijloc. va multumesc si astept un sfat.