avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incepere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incepere divort

Salut sunt nou pe aici , am o problema cu tata care o bate o mama .Mama are un certificat medico-legal de vro 8 ani , in primul rand as dori sa stiu dupa cat timp se poate scoate un certificat dupa o bataie , in al 2-lea rand as mai dorii sa stiu daca actul de casa esti pe numele amandurora ce se poate scoate de la proces si daca poate fi dat in judecata si pentru lovire . Multumesc si astept un raspuns cat mai repede .O seara buna
Sigur, mama dvs. poate depune plangere la politie , in termen de 2 luni de la producerea violentelor . certificatu l medico=legal este bine sa fie scos cat mai curand, astfel incat leziunile suferite sa poata fi identificate si diagnosticate , lucru ce nu mai poate fi chiar simplu dupa trecerea unui timp indelungat. Imobilul , bun comun, apartine ambilor parinti, in cote egale ,asa cum prevede legea , astfel incat, in urma unui partaj , acestia vor beneficia fiecare de cota corespunzatoare.
Pentru divort nu e musai nevoie de un certificat medico legal. Sunt suficiente 2 prietene sau chiar rude de-ale mamei care sa vina ca martori (nu dvs. pentru ca descendentii nu pot fi martori la divort).
Ce se poate scoate ...depinde de contributia fiecaruia dintre parinti la dobandirea apartamentului. Se pleaca de la prezumtia ca el este dobandit 50%-50%. Dar unul din soti poate dovedi ca el a avut o contributie mai mare la dobandirea bunului, daca, spre pilda, el a adus venituri in casa tot timpul, iar celalalt s-a ocupat doar cu imprastiatul lor (sau altele asemenea).
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
romascanu, moderator
Voi mai putea scoate niste bani de la el pentru lovire ? si as dori sa stiu in caz ca nu are sa dea bani daca vrea sa opreasca apartamentul acesta v-a fi vandut cred..?X-(
si inca ceva: el a avut un salariu mare dar nu aducea bani acasa..
Desigut, pentru dovedirea motivelor de divort pe care le veti invoca puteti aduce martori . In privinta apartamentului ,depinde cum va intelegeti , daca doreste sa pastreze apartamentul , va trebui sa va plateasca partea care va revine. Violentele savarsite asupra membrilor familiei sunt pedepsite mai grav. Daca depuneti plangere si o mentineti , faptele sale vor fi cercetate si daca va fi gasit vinovat si trimis in judecata, i se va aplica o pedeapsa , in cadrul procesului partea vatamata se poate constitui parte civila si poate pretinde unele despagubiri...

Alte discuții în legătură

Declarare nou-nascut mikaelamika mikaelamika Buna ziua, vreau si eu sa stiu daca tatal, care este casatorit si nu este divortat, poate recunoaste copilul pe care l-a facut cu alta femeie, aceasta nefiind ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)
Mama este casatorita dar are un copil cu alt barbat Lulica Lulica Am multa nevoie de un sfat in urmatoarea problema: O prietena este castorita, dar nu mai sta cu sotul de vreo 5 ani. Are impreuna cu acesta o fetita care a ... (vezi toată discuția)