avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incepere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incepere divort

Salut sunt nou pe aici , am o problema cu tata care o bate o mama .Mama are un certificat medico-legal de vro 8 ani , in primul rand as dori sa stiu dupa cat timp se poate scoate un certificat dupa o bataie , in al 2-lea rand as mai dorii sa stiu daca actul de casa esti pe numele amandurora ce se poate scoate de la proces si daca poate fi dat in judecata si pentru lovire . Multumesc si astept un raspuns cat mai repede .O seara buna
Procedura prin acordul partilor e exclusa , intrucat exista un copil minor.Daca acesta va fi nascut in cadrul casatoriei , conform prezumtiei de paternitate , tatal lui e chiar sotul dumneavoastra .(avand drepturi si obligatii asupra acestuia)
Prezumtie e una relativa , rasturnata de actiunea de tagara de paternitate.

nu vreau ca acest copil sa poarte numele tatalui
.Daca va fi nascut in afara casatoriei , ramane ca tatal sa-l recunoasca , oricand.

De ce ati dori ca acesta sa nu-i poarte numele ?
Ultima modificare: Luni, 13 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Procedura prin acordul partilor e exclusa , intrucat exista un copil minor.Daca acesta va fi nascut in cadrul casatoriei , conform prezumtiei de paternitate , tatal lui e chiar sotul dumneavoastra .(avand drepturi si obligatii asupra acestuia)
Prezumtie e una relativa , rasturnata de actiunea de tagara de paternitate.

nu vreau ca acest copil sa poarte numele tatalui
.Daca va fi nascut in afara casatoriei , ramane ca tatal sa-l recunoasca , oricand.

De ce ati dori ca acesta sa nu-i poarte numele ?

copilul se va naste in decembrie si as vrea sa incep si poate sa si finalizez divortul pana atunci. daca va fi nascut in afara casatoriei si tatal nu va dori sa-l recunoasca? deci imi ramane sa utilizez divortul in instanta. nu vreau sa poarte numele lui pentru ca odata scos din viata mea vreau sa nu raman cu nici o amintire urata si cu atat mai mult copilul....
Daca nu-l va recunoaste, desi aceasta posibilitate e conferita oricand , chiar prin testament , iar dumneavoastra nu-i puteti ingradi o asemenea actiune, pe certificatul de nastere numele tatalui nu va fi mentionat.
Lucru nu tocmai benefic pentru copil , care , ajuns la o anumita varsta , va intreba unde e tata sau ....cine e tata...
Ar trebuie sa existe o delimitare in privinta raporturilor tata -copil , si mama - tata, care sa nu se confunde ...
ASa ca ,depasind cu timpul vreo amintire neplacuta....prezenta tatalui poate fi una in avantajul minorului ...Insa , o confuzie ca aceasta nu-l ajuta pe minor , din start , il pozitioneaza intr-o situatie in care va constata ca rasporturile de familie au fost unele defectuoase , si va resimti o oarecare lipsa.(aceea a tatalui , care , pentru el nu va exista...
)
Ramane la latutudinea dumneavoastra ce optiune veti avea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare nou-nascut mikaelamika mikaelamika Buna ziua, vreau si eu sa stiu daca tatal, care este casatorit si nu este divortat, poate recunoaste copilul pe care l-a facut cu alta femeie, aceasta nefiind ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)
Mama este casatorita dar are un copil cu alt barbat Lulica Lulica Am multa nevoie de un sfat in urmatoarea problema: O prietena este castorita, dar nu mai sta cu sotul de vreo 5 ani. Are impreuna cu acesta o fetita care a ... (vezi toată discuția)