Salut sunt nou pe aici , am o problema cu tata care o bate o mama .Mama are un certificat medico-legal de vro 8 ani , in primul rand as dori sa stiu dupa cat timp se poate scoate un certificat dupa o bataie , in al 2-lea rand as mai dorii sa stiu daca actul de casa esti pe numele amandurora ce se poate scoate de la proces si daca poate fi dat in judecata si pentru lovire . Multumesc si astept un raspuns cat mai repede .O seara buna
Acest inscris poate fi dobandit de la IML , ideal ar fi sa se constate leziunile imediat dupa ce au existat actele de violenta , pentru o mai buna apreciere a acestora , dar , chiar si fara acest inscris , martorii pot atesta comportamentul abuziv al sotului .
Asa incat , instanta de judecata sa retina in sarcina acestuia o
culpa in degradarea iremediabila a raporturilor familiale , putand fi obligat , totodata , prin insasi cererea de chemare in judecata, la
cheltuilelile aferente acesteia.
Cazand in pretentii , va fi obligat sa le suporte , daca va exista o
solicitare a dumneavoastra , atat o dovada a acestora.
Iar daca actele de agresiune au avut o oarecare frecventa in timp, existand o natura a sotului de o leza fizic , si ,automat , psihic , exista anumite centre privind stoparea violentei domestice , unde mama poate beneficia de consiliere psihologica , care poate reprezenta un suport , atat pentru a intelege divortul , cat si a depasi anumite traume ale acestui mariaj .
daca poate fi dat in judecata si pentru lovire .
Pe langa cele mentionate mai sus , care , poate , vor avea o oarecare utilitate (nu ramai intr-un loc , daca doresti cu totul altceva ), va pun in vedere ca plangerea penala prealabila se introduse la Parchet sau Politie , in termen de
2 luni de la data exercitarii actului infractional(pentru a nu fi respinsa ca tardiva )
Succes.