avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incepere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incepere divort

Salut sunt nou pe aici , am o problema cu tata care o bate o mama .Mama are un certificat medico-legal de vro 8 ani , in primul rand as dori sa stiu dupa cat timp se poate scoate un certificat dupa o bataie , in al 2-lea rand as mai dorii sa stiu daca actul de casa esti pe numele amandurora ce se poate scoate de la proces si daca poate fi dat in judecata si pentru lovire . Multumesc si astept un raspuns cat mai repede .O seara buna
Salut sunt nou pe aici , am o problema cu tata care o bate o mama .Mama are un certificat medico-legal de vro 8 ani , in primul rand as dori sa stiu dupa cat timp se poate scoate un certificat dupa o bataie , in al 2-lea rand as mai dorii sa stiu daca actul de casa esti pe numele amandurora ce se poate scoate de la proces si daca poate fi dat in judecata si pentru lovire . Multumesc si astept un raspuns cat mai repede .O seara buna

Acest inscris poate fi dobandit de la IML , ideal ar fi sa se constate leziunile imediat dupa ce au existat actele de violenta , pentru o mai buna apreciere a acestora , dar , chiar si fara acest inscris , martorii pot atesta comportamentul abuziv al sotului .

Asa incat , instanta de judecata sa retina in sarcina acestuia o culpa in degradarea iremediabila a raporturilor familiale , putand fi obligat , totodata , prin insasi cererea de chemare in judecata, la cheltuilelile aferente acesteia.

Cazand in pretentii , va fi obligat sa le suporte , daca va exista o solicitare a dumneavoastra , atat o dovada a acestora.

Iar daca actele de agresiune au avut o oarecare frecventa in timp, existand o natura a sotul
ui de o leza fizic , si ,automat , psihic , exista anumite centre privind stoparea violentei domestice , unde mama poate beneficia de consiliere psihologica , care poate reprezenta un suport , atat pentru a intelege divortul , cat si a depasi anumite traume ale acestui mariaj .

daca poate fi dat in judecata si pentru lovire .

Pe langa cele mentionate mai sus , care , poate , vor avea o oarecare utilitate (nu ramai intr-un loc , daca doresti cu totul altceva ), va pun in vedere ca plangerea penala prealabila se introduse la Parchet sau Politie , in termen de 2 luni de la data exercitarii actului infractional(pentru a nu fi respinsa ca tardiva )

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
in ceea ce priveste violenta tatalui dvs . , daca doreste mama poate depune plangere la politie/parchet in termen de doua luni de la data savasirii acestor abuzuri .
certificatul medical obtinut in urma cu 8 ani poate fi folosit si el ca proba in instanta, pt a dovedi continuitatea acestor violente.

divortul poate fi introdus la judecatoria ultimului domiciliu comun al sotilor .
partajul se poate solutiona separat, dupa pronuntarea divortului .
in principiu, bunurile comune ale sotilor se impart 50/50 , insa in cadrul procesului de partaj se va tine cont de contributia fiecaruia dintre soti, la achizitionarea bunurilor .
Sigur ca inscrisul poate fi administrat ca mijloc de proba.

Sa nu uitam , insa , ca prezumtia de contributie egala a sotilor la bunurile din comunitatea matrimoniala e una relativa , proba contrara o rastoarna, asa incat , la imparteala , cota parte din dreptul de proprietate al unuia dintre soti poate fi mai mare.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
buna ziua,sunt recasatarita de 6 ani dar suntem impreuna de 8 ani, fiecare are cate 2 copii din prima casatorie (copiii mei locuiesc cu noi) din timpul casatoriei nu a mai rezultat nici un copil. la inceputul casatoriei am cumparat o casa prin credit ipotecar , dupa ceva vreme am achitat creditul casei ridicandu-i-se ipoteca, acum 3 ani am construit o vila in curtea socrilor care locuiesc intr-o com. apropiata,unde desi am folosit bani numai din veniturile noastre, credite, am facut-o pe numele socrilor, sotul meu spunand ca o so trecem pe numele nostru la anul. pentru a construi vila am ipotecat casa in care locuiam (din mun. rosiorii de vede) si am mai facut la tara un garaj si gard zidit pt toata curtea. din C.A.R. am cumparat un loc de casa pentru care deocamdata nu avem decat o chitanta de mana. acum ca a terminat de platit pensia alimentara pentru copiii lui care au impinit 25 de ani (ultima luna a fost iunie 2009) vrea sa ne despartim, nu vrea sa vindem casa ipotecata, dar nici nu vrea sa plateasca parte din rata care este de 1000 RON si doreste ca aceasta casa sa o ia banca ,spunand ca el are unde sa se duca. creditul este facut pe numele lui, dar eu sunt coplatitor. ce as putea face in acesta situatie, pt ca nu pot plati singura toata rata caci am in intretinere pe cei doi copii ai mei care sunt la liceu.
buna ziua,

sunt noua pe forum si as avea nevoie de un sfat. suntcasatorita de 1 an si insarcinata in 5 luni. vreau sa divortez de sotul meu pentru ca este imposibil de convietuit...nu e violent fata de mine, darare un comportament care ma face saiau aceasta decizie. problema este acest copil, nenascut. cum sa procedez? nu vreau ca acest copil sa poarte numele tatalui si nu stiu daca putem incepe o procedura de divort prin acordul partilor daca acest copil este la mijloc. va multumesc si astept un sfat.

Alte discuții în legătură

Declarare nou-nascut mikaelamika mikaelamika Buna ziua, vreau si eu sa stiu daca tatal, care este casatorit si nu este divortat, poate recunoaste copilul pe care l-a facut cu alta femeie, aceasta nefiind ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)
Mama este casatorita dar are un copil cu alt barbat Lulica Lulica Am multa nevoie de un sfat in urmatoarea problema: O prietena este castorita, dar nu mai sta cu sotul de vreo 5 ani. Are impreuna cu acesta o fetita care a ... (vezi toată discuția)