avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate mirela_m05

Activitate mirela_m05

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Am inteles. Va multumesc frumos!:vishenka:
Răspuns la discuția Pensie alimentara
In hotararea judecatoreasca scrie "minorii se incredinteaza mamei". Nu scrie nimic ca ar fi decazut din drepturile parintesti.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
"renuntare la copiii lui" = am doi copii decare nu vreau sa stiu nimic si nu ma intereseaza ce se intampla cu ei. Declaratie scrisa de mana lui in fata judecatorului de la Tribunalu Corabia. Judecatorul mi-a aratat declaratia lui.
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Dar se poate obtine si un ordin de restrictionare impotriva lui avand in vedere ca este o persoana violenta (acesta fiind si motivul pentru care mama mea s-a despartit de el)? Si tot legat de violenta, daca exista dovezi in urma iesirilor lui violente din urma cu 18 ani in cazul in care recurge la violenta si in cazul nostru acum, ne putem folosi de acele dovezi in cazul unui proces?
Buna ziua,

Acum 6 ani parinti mei au divortat, destul de tarziu avand in vedere ca sunt despartiti de 18 ani. Si eu si fratele meu (fiind minori amandoi atunci) am fost incredintati de autoritatea tutelara mamei. La momentul respectiv (acum 6 ani) el (tatal) a renuntat in fata judecatorului la copii lui. Acum el vine cu pretentii ca noi suntem copiii lui si ca are nevoie de ajutor din partea noastra, iar noi nu vrem sa stim nimic de el (avand in vedere ca in ultimi 18 ani l-am vazut doar de 5 ori si maxim pentru o zi). Intrebarea mea este urmatoarea: dupa tot acest timp care a trecut de la divort el mai poate fi dat in judecata pentru plata pensiei alimentare pe toata perioada care nu a fost langa noi? Si am mai auzit ca ar putea fi obligat de o hotarare judecatoreasca sa plateasca si continuarea studiilor dupa implinirea varstei de 18 ani. Este adevarat?

Multumesc!
Buna seara,

Am o nelamurire legata de impozitul pe venitul persoanelor nerezidente. Daca o persoana juridica nerezidenta (din afara comunitatii europene) a imprumutat o persoana juridica romana cu o suma de bani la care anual se plateste dobanda, persoana juridica romana trebuie sa retina si sa vireze la bugetul de stat impozit pe venitul persoanelor nerezidente (impozit pe dobanda platita)? In codul fiscal nu am gasit nimic care sa ma lamureasca.

Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Vanzare parti sociale
Multumesc! :)
Răspuns la discuția Vanzare parti sociale
Multumesc frumos!
Buna ziua,

Am o nelamurire, la administratia financiara mi s-a spus ca atunci cand o societate comerciala vinde din partile sociale, cumparatorul trebuie sa depuna la administratia financiara declaratia 100 prin care declara impozitul pe profitull din vanzarea partilor sociale, care se retine si se plateste de noul asociat, dar cand am spus ca partile sociale se vand la valoarea nominala, adica nu exista nici un profit, nu au mai stiut ce sa imi spuna. :(
Intrebarea mea este daca se mai depune aceasta declaratie si care sunt actele necesare pentru inregistrarea noului asociat la registrul comertului.:">

Multumesc!