avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare parti sociale

Buna ziua,

Am o nelamurire, la administratia financiara mi s-a spus ca atunci cand o societate comerciala vinde din partile sociale, cumparatorul trebuie sa depuna la administratia financiara declaratia 100 prin care declara impozitul pe profitull din vanzarea partilor sociale, care se retine si se plateste de noul asociat, dar cand am spus ca partile sociale se vand la valoarea nominala, adica nu exista nici un profit, nu au mai stiut ce sa imi spuna. :(
Intrebarea mea este daca se mai depune aceasta declaratie si care sunt actele necesare pentru inregistrarea noului asociat la registrul comertului.:">

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirela_m05 , utilizator 17:02, 3 Iunie 2009
In cazul in care vanzarea se efectueaza la valoarea nominala, la registrul comertului nu va mai este necesara adeverinta de plata a impozitului, intrucat in mod evident acesta nu exista.

Intr-avedar, in cazul in care vanzatorul realizeaza un profit, cei de la onrc solicita o dovada a platii impozitului.
Multumesc frumos!
Actele necesare: [ link extern ]
In cazul instrainarii partilor sociale cu titlu gratuit sau la valoarea nominala, nu mai ai ce declara la Fisc.

Trebuie sa mergi doar la ORC.

La Administratia Fiscala se depune declaratie pentru impozitare doar daca valoarea la care se vind partile sociale este mai mare decit valoarea nominala.

Alberto Kurtyan
Multumesc! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare firma hingheru hingheru Buna ziua, Pentru infintarea unei societati comerciale mai este necesar cazierul fiscal al asociatului/asociatilor? Contractul de comadat trebuie depus la ... (vezi toată discuția)
Repartizare profit dupa cooptarea unui nou asociat turcalexandra turcalexandra Am urmatoarea situatie : 2010 profit nerepartizat semestru 1 2011 -profit In iulie 2011 cooptez un nou asociat prin majorare capital social, urmand ca firma ... (vezi toată discuția)
Redeschidere firma dupa suspendarea temporara a activitatii unei firme Adrian Junior Adrian Junior Buna ziua, Va rog frumos, cine ma poate consilia: Firma in cauza este suspendata de cca. 1 an, iar la ea sunt doi actionari. In momentul de fata, unul ... (vezi toată discuția)