avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Redeschidere firma dupa suspendarea temporara a ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Redeschidere firma dupa suspendarea temporara a activitatii unei firme

Buna ziua,

Va rog frumos, cine ma poate consilia: Firma in cauza este suspendata de cca. 1 an, iar la ea sunt doi actionari. In momentul de fata, unul dintre actionari vrea sa se retraga si sa-i cedeze celuilat toate drepturile - devenind o firma cu un singur actionar. Dupa care, aceasta firma isi va reincepe activitatea (re-deschidere).

Intrebare mea este: unde se pot face toate aceste actiuni? La notar? La registru comertului?
Ce acte trebuie?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 16:16, 19 Iunie 2013
La registru comertului. Colaborati cu un avocat sa fie totul in regula.
Toate procedurile de modificare a unei societati comerciale se fac la Registrul Comertului.
Desi Registrul Comertului are un departament de consultanta juridica, nu iti recomand sa apelezi la ei. Sunt, in mare majoritate, persoane care nu au experienta juridico-economica si iti dau sfaturi generale si de afaceri foarte proaste.
Daca stii perfect ce vrei, poti apela la asistenta lor, dar daca ai nevoie de clarificari, mergi la un jurist, consultant sau avocat specializat.

Pasii de urmat sunt:

1. Intocmirea unei hotariri (si sau act aditional) de retragere a asociatului din societate, de retragere din administrare si de cesionare (la valoarea nominala?) a partilor sociale catre celalalt asociat. Actul aditional va contine si un articol prin care se reia activitatea societatii, adica iesirea din starea de suspendare.
Mai trebuie si un act constitutiv actualizat.

Daca partile sociale sunt vindute la o valoare mai mare decit valoarea lor nominala (de regula 200 RON), nu uita sa platest 16% pe diferenta , la Administratia Financiara. Registrul solicita dovada platii impozitului.
2. In cazul retragerii din administrare, trebuie facut un proces verbal de predare primire gestiune si de descarcare de gestiune pentru toate operatiunile infaptuite in calitate de administrator pina la retragere. Predare primire evidenta contabila, active, documente, stampile, etc.
3. Un contract de cesiune de parti sociale care sa contina si o clauza prin care se stipuleaza ca se va cesiona si dreptul de ridicare a dividendelor distribuite si neridicate.
4. Intocmeste o declaratie de acceptare a functiei de administrator, daca asociatul ramas nu este administrator;
5. Specimen de semnatura pentru asociatul ramas daca nu este administrator;
6. 2 Timbre de 0.15 RON; Declaratia model 2, daca vrei sa autorizezi obiecte noi de activitate.
7. Mergi la Registrul comertului, completezi formularele.
8. Platesti taxele ... cam 8 milioane.
9. Astepti 5 zile lucratoare.
10. Depui incheierea judecatoreasca la Administratia Financiara,
11. Iti retragi dreptul de semnatura din banca ...

Cam asta e tot.
E simplu, nu?

Alberto Kurtyan
poate va ajuta la HOTARAREA AGA " suspendarea temporară a activităţii/reluarea activităţii societăţilor " sursa ORC.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
olden, utilizator
firma a fost suspendata. a fost inregistrata platitoare de TVA( anulat in timpul suspendarii). acum dupa redeschidere nu mai vreau sa devin platitor de tva. cei de la finante imi spun ca trebuie sa devin platitor de tva dupa deschidere si apoi sa cer anularea lui. este corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi pentru tranfer de proprietate in cazul uni srl unic asociat vistarom vistarom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Eu doresc sa-mi vand societatea pe care am infiintat-o in februarie 2005 si la care sunt unic ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni Gabriela VP Gabriela VP buna seara, imi puteti spune va rog care sunt costurile pentru a cesiona 50% din actiunile unei firme pe care le detin celuilalt asociat si care este ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)