Daca depun solicitarea de insolventa si ulterior se publica noua lege a insolventei, pe ce lege se va judeca. Legea veche pentru ca cererea a fost depusa inainte de publicarea legii ori legea noua?
Va salut,
Am o societate care in ultimele 3 luni nu a mai avut activitate. Am pierdut toate contractele si avem ceva datorii la cativa furnizori pe care nu mai avem posibilitatea sa le achitam. Societatea a achitat datoriile la stat si banci. In aceasta perioada furnizorii la care avem datorii nu au cerut insolventa. Vreau sa cer intrarea in insolventa si vreau sa stiu daca depun cererea zilele urmatoare pe ce lege se judeca, legea veche ori legea noua? Am vazut ca legea noua nu a fost semnata de presedinte. Va multuesc
Sunt angajat si in afara de salariu mai obtin venituri doar din acest contract de inchiriere. Din raspunsul dvs inteleg ca;
1 Nu conteaza daca depasesc plafonul de 35.000...65.000 pe an, inchirierile fiind scutite de TVA si nu trebuie sa ma declar platitor de TVA.
2 Daca in afara de acest contract de inchiriere am si venituri din salariu nu trebuie sa platesc contributii sociale pentru veniturile obtinute in urma acestui contract.
Am un spatiu comercial proprietate personala (persoana fizica) pe care il am inchiriat catre o societate pentru suma de 100.000 EUR pe an. Contractul cu societatea este inregistrat la fisc si platesc impozit pe venit 16%. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa merg la fisc sa ma declar platitor de TVA, sa percep societatii cu care am contractul de inchiriere TVA la suma incasata si sa-l virez la stat. Va multumesc mult