avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Va salut,
Am o societate care in ultimele 3 luni nu a mai avut activitate. Am pierdut toate contractele si avem ceva datorii la cativa furnizori pe care nu mai avem posibilitatea sa le achitam. Societatea a achitat datoriile la stat si banci. In aceasta perioada furnizorii la care avem datorii nu au cerut insolventa. Vreau sa cer intrarea in insolventa si vreau sa stiu daca depun cererea zilele urmatoare pe ce lege se judeca, legea veche ori legea noua? Am vazut ca legea noua nu a fost semnata de presedinte. Va multuesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 09:14, 25 Iunie 2014
Daca legea noua nu a fost semnata de presedinte si nu a fost publicata in MO,functioneaza vechea lege,care este in vigoare momentan.
Daca depun solicitarea de insolventa si ulterior se publica noua lege a insolventei, pe ce lege se va judeca. Legea veche pentru ca cererea a fost depusa inainte de publicarea legii ori legea noua?
Teoretic pe legea veche, cu exceptia cazului in care s-ar preciza in legea noua ca aceasta retroactiveaza (absurd dpdv principial, dar posibil dupa capul actualul guvern). Asteptam publicarea in MO. (parerea mea este sa introduceti cererea cat mai urgent)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii DanieleLuca DanieleLuca DETIN O FIRMA CU DATORII LA FURNIZORI SI SPATIUL UNDE AM FOST CHIRIAS DAR FARA DATORII LA STAT.CE URMEAZA?POT FI AFECTAT CA SI PERSOANA FIZICA? (vezi toată discuția)
Radiere cu datorii cela_relly cela_relly Buna ziua. Am un SRL , suntem 2 administratori cu drepturi egale si am depus actele pentru radiere. Catre stat nu avem datorii. Datoriile sunt pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Societate in insolventa ana monica ana monica Buna ziua, Am o societate comerciala cu o activitate de aproape un an de zile si unul dintre furnizorii principali ai societatii au bagat firma in insolventa ... (vezi toată discuția)