avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate alexxxaaandru

Activitate alexxxaaandru

multumesc pentru raspuns si in cazul in acre acesta nu mai are venituri dar are bunuri urmatoarea cale care ar fi instanta ?
Am imprumutat suma de 2000 de euro unei cunostinte initial nu am vrut sa fac contract notarial dar am zis hai domnule sa merg si la notar ca cine stie . Cunostinta nu si-a respectat primul termen de plata si probabil nu-si va respecta nici urmatoarele termene in consecinta ma consider inselat, in contract scrie " Am luat la cunostionta ca prezentul inscris are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii creantei, conform art.66 din Legea nr.36/1995 si stiu ca creditorul meu fara judecata, somatie sau punere in intarziere , va putea sa ma urmareasca pe cale fortata in orice venituri ale mele . In cazul in care nu se restituie suma imprumutata la termenele si in cunatumurile stabilite in prezentul contract la prima rata neachitata la termen imprumutatul pierde beneficiul termenelor , intrega suma imprumutata devenind scadenta si creanta exigibila in intregul sau "

Ce pot face pentru a recupera banii?
In cazul in care imprumutatul nu mai are un venit pot sa-l dau in judecata sa-i iau din bunuri sau sa-l silesc sa le vanda sa-si onoreze datoria?
Eventual il pot duce si intr-un proces penal in cazul in care are bani dar nu-si achita datoria ?

Astept un raspuns
Multumesc anticipat
CU STIMA