Am imprumutat suma de 2000 de euro unei cunostinte initial nu am vrut sa fac contract notarial dar am zis hai domnule sa merg si la notar ca cine stie . Cunostinta nu si-a respectat primul termen de plata si probabil nu-si va respecta nici urmatoarele termene in consecinta ma consider inselat, in contract scrie " Am luat la cunostionta ca prezentul inscris are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii creantei, conform art.66 din Legea nr.36/1995 si stiu ca creditorul meu fara judecata, somatie sau punere in intarziere , va putea sa ma urmareasca pe cale fortata in orice venituri ale mele . In cazul in care nu se restituie suma imprumutata la termenele si in cunatumurile stabilite in prezentul contract la prima rata neachitata la termen imprumutatul pierde beneficiul termenelor , intrega suma imprumutata devenind scadenta si creanta exigibila in intregul sau "
Ce pot face pentru a recupera banii?
In cazul in care imprumutatul nu mai are un venit pot sa-l dau in judecata sa-i iau din bunuri sau sa-l silesc sa le vanda sa-si onoreze datoria?
Eventual il pot duce si intr-un proces penal in cazul in care are bani dar nu-si achita datoria ?
Pentru inceput , notificati-l , pentru a -l pune in intarziere , iar in cazul in care, avand in vedere continutul notificarii , imprumutatul nicidecum nu-si executa obligatia ce-i incumba , aveti posibilitatea de a sesiza instanta de judecata, in vederea recuperarii imprumutului , cu eventuale daune interese.
asa cum v-au spus si colegii mei il puteti notifica, prin executorul judecatoresc.
apoi, daca in continuare nu -si respecta obligatiile contractuale il puteti actiona in instanta pt actiune in pretentii .
executorul o sa ii faca si proprire pe salar( in situatia in care exista un singur creditor ii poate opri din salar 50%, daca sunt mai muti creditori atunci 1/3 din salar