Buna ziua! Mai am de dat 2000 euro unei persoane de la care am imprumutat 6500, nu am posibilitatea de a-i returna, am incheiat un contract notarial unde nu este prevazuta percepere de dobanda in cazul intarzierii sau nu am girat cu un imobil sau autoturism sau cu altceva. Contractul l-am incheiat in 19 iule 2010. Ce mi s epoate intampla in cazul asta. Mentionez ca sunt proprietara doar unui autoturism din anul 2001,wv golf 4 si am fost amenintata cu executarea silita
Creditorul, in cazul in care nu-i platiti acea datorie si va da in judecata unde obtine o hotarare judecatoreasca irevocabila atunci va putea executa silit bunurile aflate in proprietatea dvs pentru a-si recupera banii imprumutati.
Contractul de imprumut constituie titlu executoriu la data scadentei, prin urmare daca nu achitati suma datorata, creditorul poate pune in executare contractul prin intermediul unui executor judecatoresc .
Cum aveti in proprietate acel autoturism, creditorul poate sa solicite pentru recuperarea sumei datorate executarea silita mobiliara.
Art. 67 -legea 36/1995 rep.
Actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia. In lipsa actului original, titlul executoriu il poate constitui duplicatul sau copia legalizata de pe exemplarul din arhiva notarului public.