Am imprumutat un amic prin contract de imprumut la notar,si termenul de returnare a imprumutui a trecut si nu mai imi raspunde la telefon si nici nu mai dau de el.In contract scrie ca in cazul in care nu-mi restituie citez:(In cazul in care nu voi restitui suma imprumutata la termenul stabilit in contract declar ca sunt de acord ca imprumutatoarea sa procedeze la executare silita,fara punere in intarziere si somatii si fara obtinerea unei hotariri judecatoresti,putand sa ma urmareasca in orice bunuri ale mele,mobile sau imobile.Deasemenea mai declar ca ma oblig sa comunic mostenitorilor mei ca am primit in intregime suma de....)
ce as putea sa fac acum?pe cine trebuie sa contactez?si mai e o problema nici nu stiu daca mai e in tara ori daca are un servici?va multumesc pt.ajutor
Contractul de imprumut reprezinta titlu executoriu, va prezentati la instanta investiti actul cu formula executorie si apelati la un executor judecatoresc.
Da, in mod normal trebuie sa va prezentati la un executor judecatoresc insa daca nu are niciun bun in proprietate ar trebui sa mai asteptati deoarece executorul va ia onorariu indiferent de faptul ca va recuperati sau nu banii.
Aveti grija ce bani va cere executorul judecatoresc.
Notarul nu cred ca a avut preocuparea sa va spuna ca daca creditorul (persoana imprumutata ) nu are niciun bun hartia de la notar nu prea are nicio valoare desi, este foarte adevarat ca aceasta constituie titlu executoriu...
Daca ati fi consultat un avocat in prealabil de a merge la notar ati fi aflat mult mai multe lucruri si ati fi prevazut ca puteati ajunge in aceasta situatie.
La avocat se merge nu numai pentru a deschide proces, ci si pentru a prevedea anumite situatii din care se poate intampla sa nu existe iesire.
In speta, dvs. aveti un titlu executoriu ca urmare a incheierii unui contract de imprumut la notar insa degeaba il aveti...sub aspectul finalitatii...
@mirela 741 cum sa investeasa cu formula executorie daca contractul este titlu executoriu?
Contractul de imprumut notarial este titlu executoriu la data exigibilitatii lui, prin urmare nu mai este necesara investirea cu formula executorie. Legea nr. 36/1995 actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia
Va puteti adresa direct unui executor judecatoresc, insa doar in situatia in care nu a trecut o perioada mai mare de 3 ani de la data la care trebuia sa va restituie suma imprumutata.