am imprumutat unei persoane o suma de bani si am incheiat un contract de imprumut prin notariat. precizez ca notariatul se afla in localitatea unde locuiesc eu, el fiind din alt oras. pentru executare silita am inteles ca trebuie investit cu formula executorie. pot depune cererea la judecatoria din localitatea unde s-a incheiat contractul de imprumut?
contractul de imprumut are, potrivit art.66 din Legea Notarilor Publici nr.36/1995, putere de titlu executoriu la data exigibilitatii creantei.Mergeti direct la executor. acesta va solicita instantei incuviintarea executarii silite , va incepe executarea iar daca debitorul dvs are bunuri, venituri va recuperati debitul
Va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc din orasul in care domiciliaza debitorul deoarece acel executor va fi competent teritorial pentru ipoteza in care se executa si bunuir imobile.
contractul de imprumut fiind autentificat la notariat, nu este necesara investirea acestui act cu formula executorie.
va trebui sa va adresati direct unui executor din orasul de resedinta al debitorului !!