avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de imprumut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de imprumut

Ma confrunt cu urmatoarea situatie,acum ceva timp, am dat cu titlu de imprumut o suma de bani d-nei X, acord perfectat si autentificat in fata unui notar.Am sa redau continutul contractului incheiat :" d-na Y ...in calitate de imprumutatoare, am imprumutat, azi 15.02.2009, data autentificarii prezentului act, suma de 10 000 euro d-nei X, suma ce se va restitui, pana la data de 15.08.2009.Subsemnata imprumutata, d-na X declar ca am primit de la d-na Y, suma de 10 000 euro, pe care ma oblig sa o restitui pana la data de 15.08.2009, in caz contrar voi suporta consecintele legii.In caz de deces a uneia dintre partile prezentului contract de imprumut, acest act va continua cu mostenitorii legali ai partii decedate, in aceleasi conditii si cu respectarea acelorasi clauze contractuale, conform principiului transmisiunii mostenirii (activul si pasivul mostenirii). Subsemnatii semnatari declaram ca ni s-au adus la cunostinta prevederile legale potrivit carora debitorii sunt tinuti sa-si indeplineasca obligatiile cu toate bunurile lor mobile sau imobile prezente sau viitoare, raportat la momentul executarii silite in cadrul dreptului de gaj general pe care creditorii chirografi il au asupra patrimoniului debitorului.Subsemnatele partii contractante am convenit de comun acord ca prezentul contract constituie titlu executoriu, conform art.66 din Legea nr.36/1995-cu privire la notarii publici si activitatea notariala-conform carora actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa, lichida si exigibila, are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia.In lipsa actului original, titlul executoriu il poate constitui duplicatul sau copia legalizata de pe exemplarul din arhiva notarului public......Buuun....cum probabil va imaginati deja, aceasta d-na nu a onorat termenul scadentei.Intrebarea mea este care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le intreprind spre a-mi recupera suma respectiva? Cui ma adresez?....Trebuie sa mentionez ca d-na este de o dibacie aparte in a gasi modalitati de "interpretare a legii", la ce as putea sa ma astept, ar putea sa-mi faca "surpriza" de a ramane fara aceasta suma?....Va multumesc si apreciez orice raspuns sau interventie...
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:21, 10 Septembrie 2009
Pentru inceput, notificati-o , si , in ultim caz , sesizati instanta de judecata.
Da. Asa cum v-a spus si Ioana , sfatul meu este sa o notificati prin executor judecatoresc pe doamna Y ,solicitandu-i sa va restituie imediat suma de bani care i-a fost data ca imprumut, ca urmare a trecerii perioadei de restituirea a imprumutului!
In cazul in care intr-un termen rezonabil (sa zicem o saptamana) nu primiti absolut nici un raspuns si nici nu vi se restituie suma de bani , sfatul meu este sa apelati la instanta de judecata fiindca este evident ca , in acea situatie , va pierdeti timpul in zadar asteptand ca doamna Y sa va restituie banii!
SUCCES!
:)
sesizati instanta de judecata si incercati sa cereti daune pentru fiecare zi de intarziere a platii.
Luati legatura cu un executor judecatoresc. Pentru inceput notificati persoana sa restituie suma imprumutata.
Daca nu se rezolva problema nu va ramane decat sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract imprumut baltazar baltazar Am infiintat un SRL; Exceptand cheltuielile de constituire,in perioada imediat urmatoare, voi face unele achizitii necesare firmei din banii mei.Am inteles din ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica Luminita D Luminita D Buna ziua , Persoana fizica X a imprumutat persoanei fizice Y o suma de 20000 ron.Banii au fost transferati prin banca de catre X.Cum poate X recupera ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut persoana fizica-persoana juridica Catalin01 Catalin01 Buna ziua, Am fost obligat sa semnez un contract de imprumut de catre o persoana fizica cum ca mi-ar fi imprumut o suma de bani pe care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)