avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare contract de imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare contract de imprumut

Buna ziua. Este vorba despre un contract de imprumut intre 2 persoane fizice pentru o suma de bani.

In contract scrie "in cazul in care imprumutatul nu va achita suma la termenul stabilit, imprumutatorul are dreptul sa solicite executarea creantei asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ce se afla in patrimoniul acestuia, prezentul contract constituing titlu executoriu din momentul exigibilitatii creantei conform art 101 din legea 36/1995 si art 2165 Ncc."

In cazul in care se ajunge la executare si imprumutatul nu are niciun bun mobil sau imobil trecut pe numele sau. Imprumutatorul ce optiuni are ? Daca in contract scrie ca are dreptul sa solicite executarea asupra bunurilor mobile si imobile inseamna ca imprumutatorul nu are cum sa solicite si executarea pe veniturile trecute, prezente si viitoare are imprumutatului, nu?
De asemenea, tot in cazul executarii, imprumutatorul are dreptul de a cere o suma mai mare decat cea specificata? Sau daune morale din cauza intarzierii platilor?
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2016
capraruioan, utilizator
Cel mai recent răspuns: capraruioan , utilizator 10:14, 13 Septembrie 2016
Executarea se va produce si pe venituri: popriri conturi bancare, dividende, etc.
Executarea se va face la cererea imprumutatorului ( creditorului ) adresata catre un executor judecatoresc. Acesta va dispune urmarirea veniturilor si a bunurilor mobile si imobile prin orice mijloc legal.
Chiar dacă în contract scrie doar de bunuri mobile si imobile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta ciubotarudan ciubotarudan Am dat cu imprumut notarial 20.000 lei.Termenul a fost 25.04.2011. Cum pot sa-mi recuperez banii? In contract scrie ca :,,Prezentul act constituie titlu ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii imprumutati ?? alexxxaaandru alexxxaaandru Am imprumutat suma de 2000 de euro unei cunostinte initial nu am vrut sa fac contract notarial dar am zis hai domnule sa merg si la notar ca cine stie . ... (vezi toată discuția)
Imprumuturi bani, recuperare BACOS BACOS Daca ai imprumutat o suma de bani unei persoane pe baza de contract notarial unde este stipulat ca > in cazul nerestituirii imprumutului la termenul ... (vezi toată discuția)