Buna ziua. Este vorba despre un contract de imprumut intre 2 persoane fizice pentru o suma de bani.
In contract scrie "in cazul in care imprumutatul nu va achita suma la termenul stabilit, imprumutatorul are dreptul sa solicite executarea creantei asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ce se afla in patrimoniul acestuia, prezentul contract constituing titlu executoriu din momentul exigibilitatii creantei conform art 101 din legea 36/1995 si art 2165 Ncc."
In cazul in care se ajunge la executare si imprumutatul nu are niciun bun mobil sau imobil trecut pe numele sau. Imprumutatorul ce optiuni are ? Daca in contract scrie ca are dreptul sa solicite executarea asupra bunurilor mobile si imobile inseamna ca imprumutatorul nu are cum sa solicite si executarea pe veniturile trecute, prezente si viitoare are imprumutatului, nu?
De asemenea, tot in cazul executarii, imprumutatorul are dreptul de a cere o suma mai mare decat cea specificata? Sau daune morale din cauza intarzierii platilor?
Executarea se va produce si pe venituri: popriri conturi bancare, dividende, etc.
Executarea se va face la cererea imprumutatorului ( creditorului ) adresata catre un executor judecatoresc. Acesta va dispune urmarirea veniturilor si a bunurilor mobile si imobile prin orice mijloc legal.