Voi face contestatie si apoi vom vedea care va fi rezultatul - in cazul in care nu se schimba rezultatul se poate intenta un nou proces pe aceasi cauza la o alta Curte de Apel ?
Am 2 probleme aici:
1. Conform tuturor probelor se poate demonstra ca vina nu este a mea, eu fiind ultima veriga in lantul care a declansat motivul procesului. - In acest caz, nu ar trebui sa se autosesizeze CA pentru urmarirea vinovatilor (sau, ma rog a tuturor partilor implicate?)
2. Decizia definitiva a CA nu a luat in calcul faptul ca, conform procedurilor de la data infaptuirii faptei si pana in prezent a trecut perioada de prescriptie.
CA nu a luat in calcul nici una din probele aduse de aparare. Unde as putea sa merg mai departe cu aceasta cauza daca nu sunt vinovat??????
#-o
Pai, si atunci care e ideea - se poate stramuta o cauza penala de la Curtea de Apel la o alta CA (in cazul de fata e data sentinta definitiva) sau se poate merge mai departe la Curtea Suprema?
As vrea sa stiu toate optiunile care le-as putea avea,.
Pana acum am inteles ca se poate
1. Formula Contestatie in anulare - ce sanse sunt ca sa se schimbe verdictul?
2. Se poate cere stramutarea (sau nu?) - cerere ce va fi admisa/respinsa de Curtea de Casatie si Justitie - asa este?
Mai exista si alti pasi?
Ideea e ca nu se poate ca sa ramana asa din moment ce nu s-a admis nici o proba/dovada a apararii. Sentinta e cuvant cu cuvant ce a cerut acuzatorul.
Deci se poate formula contratatie in anulare sau revizuire...
Se poate cere stramutarea la o alta Curte de apel sau alt complet de judecata, sau chiar la o instanta mai inalta?
As vrea si eu o opinie calificata si obiectiva in o problema penala.
Care e urmatorul pas in situatia in care s-a facut recurs la Curtea de Apel iar acesta a casat sentintele penale dinainte (sentinta dinainte era de amenda penala in suma de 11000 lei ) si a dat o sentinta exact ceea ce au cerut juristii partii adverse implicate in proces - inchisoare cu suspendare - si plata unei sume mai mari de bani?
Ideea e ca nu s-a putut asigura un proces echitabil si se presupune existenta unor influente care au dus respingerea recursului si la o aceasta sentinta. Doar ca e greu de dovedit...
Care ar putea fi urmatorul pas pentru ca se pare ca e mult mai rau decat inainte de recurs?
Va multumesc.