As vrea si eu o opinie calificata si obiectiva in o problema penala.
Care e urmatorul pas in situatia in care s-a facut recurs la Curtea de Apel iar acesta a casat sentintele penale dinainte (sentinta dinainte era de amenda penala in suma de 11000 lei ) si a dat o sentinta exact ceea ce au cerut juristii partii adverse implicate in proces - inchisoare cu suspendare - si plata unei sume mai mari de bani?
Ideea e ca nu s-a putut asigura un proces echitabil si se presupune existenta unor influente care au dus respingerea recursului si la o aceasta sentinta. Doar ca e greu de dovedit...
Care ar putea fi urmatorul pas pentru ca se pare ca e mult mai rau decat inainte de recurs?
Va multumesc.
Impotriva hotaririlor penale definitive se poate formula contestatie in anulare sau revizuire. In ce masura sunt incidente in speta dvs. unul din cauzele prevazute de codul de procedura penala pentru promovarea unei din aceste cai de atac, se poate aprecia doar innurma studierii dosarului de catre un avocat care, va poate sfatui daca o atare procedura ar avea vreo sansa
Deci se poate formula contratatie in anulare sau revizuire...
Se poate cere stramutarea la o alta Curte de apel sau alt complet de judecata, sau chiar la o instanta mai inalta?
Asa, cum am spus, formularea contestatie in anulare sau a revizuirii este posibila, in masura in care exista unul din motivele prevazute de art 386 sau 394 din codul de procedura penala. Ori acest lucru nu se poate stabili decit dupa verificarea tuturor actelor si procedurilor din dosar. In ce priveste stramutarea si aceasta procedura poate fi folosita, cererea de satramutare se judeca de Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar pricina se poate stramuta la o alta instanta de acelasi grad. Motivele pentru admiterea unei cereri de stramutare sint prevazute la art.55 din Codul de procedura civila respectiv daca impartialitatea judecatorilor ar putea fi stiribita datorita imprejurarilor cauzei, dusmaniilor locale sau calitatii partilor, cind exista motiv de tulburare a ordinii publice sau cind una dintre parti are dude , afini pina la gr. Iv inclusiv printre judecatori sau procurori, asistenti judicari sau grefierii instantei.
#-o
Pai, si atunci care e ideea - se poate stramuta o cauza penala de la Curtea de Apel la o alta CA (in cazul de fata e data sentinta definitiva) sau se poate merge mai departe la Curtea Suprema?
As vrea sa stiu toate optiunile care le-as putea avea,.
Pana acum am inteles ca se poate
1. Formula Contestatie in anulare - ce sanse sunt ca sa se schimbe verdictul?
2. Se poate cere stramutarea (sau nu?) - cerere ce va fi admisa/respinsa de Curtea de Casatie si Justitie - asa este?
Mai exista si alti pasi?
Ideea e ca nu se poate ca sa ramana asa din moment ce nu s-a admis nici o proba/dovada a apararii. Sentinta e cuvant cu cuvant ce a cerut acuzatorul.
Plangere cedo
gabyteo
Buna ziua
Daca pierd un proces la CSJ ma pot adresa CEDO sau mai este vreo cale de atac? Este necesar recursul in anulare ?
Va multumesc (vezi toată discuția)
Cai de atac
danamatea
Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ?
S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)