avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cai de atac
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cai de atac

Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ?
S-a dat hotarare de catre tribunal,angajatorul a facut recurs,urmeaza revizuirea sau contestatia in anulare si apoi?
Ce fel de cale de atac as mai putea folosi?
Multumesc anticipat pt raspunsuri!
Pentru a va adresa la CEDO este necesar sa epuizati caile ordinare interne, adica dupa judecarea in recurs va puteti adresa Curtii in termen de 6 luni.
Dupa recurs va puteti indrepta impotruiva hotarariifie cu contestatie in anulare, fie cu revizuire insa numai daca va incadrati in motivele prevazute de Codul de procedura civila.

Veţi putea introduce o cerere în faţa Curţii Europene dacă consideraţi să aţi fost în mod personal şi direct victimă a unei încălcări a drepturilor şi garanţiilor prevăzute în Convenţie sau în protocoalele sale. Încălcarea trebuia să fi fost comisă de către unul dintre Statele legate prin Convenţie.
De la data deciziei interne definitive (în general, hotărârea celei mai înalte jurisdicţii), dispuneţi doar de un termen de şase luni pentru a depune cererea Dumneavoastră. La expirarea acestui termen, Curtea nu va mai putea accepta cererea Dumneavoastră

adica imediat dupa recurs sau dupa revizuirea recursului?
la CEDO se trimite pur si simplu,prin posta, cerea-plangerea-sau cum se procedaza?
Dupa recurs nu dupa revizuire, contactati avocat pentru redactarea formularelor catre CEDO care sunt complicate si necesita atasarea multor inscrisuri doveditoare.
Revizuirea si contestatia in anulare sunt cai extraodinare de atac si asa cum ati vazut mai sus, conditia adresarii catre CEDO este acel termen de 6 luni de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii.
danamatea a scris:

adica imediat dupa recurs sau dupa revizuirea recursului?
la CEDO se trimite pur si simplu,prin posta, cerea-plangerea-sau cum se procedaza?


Puteti trimite plangerea printr-o scrisoare adresată la Curte expunând clar obiectul plângerii sau prin expedierea formularului cererii2 îndeplinit la următoarea adresă :
Monsieur le Greffier de la
Cour européenne des Droits de l’Homme
Conseil de l’Europe
F-67075 Strasbourg Cedex


Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
Indiferent de natura procesului ( penal, civil, comercial, contencios administrativ, etc.) care s-a finalizat, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

Alte discuții în legătură

Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)
Pot continua la cedo? rrobi rrobi Bună ziua ! Am intentat proces Primariei pentru dreptul de a face ; pentru a-mi împrejmui terenul proprietate personală și am ajuns până la Curtea de ... (vezi toată discuția)