avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... pot CONTINUA la CEDO?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

pot CONTINUA la CEDO?

Bună ziua ! Am intentat proces Primariei pentru dreptul de a face ; pentru a-mi împrejmui terenul proprietate personală și am ajuns până la Curtea de Apel Craiova ,care în recursul întentat de mine ,a dat câștig de cauză Primăriei . Știu că după Constituția României dreptul la proprietate este garantat de către stat , de ce nu mi-a dat voie să-l împrejmuiesc,după depunerea multor cererii și de ce nu a fost respectat articolul din Constituție cât și din Codul Civil ...! Rugămintea mea este să mă sfătuiți dacă pot continua judecata la CEDO sau ce pot să fac pentru acest drept al meu ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:03, 6 Aprilie 2011
Numai dacă consideraţi că statul a violat în detrimentul dumneavoastră direct şi personal vreunul dintre drepturile fundamentale prevăzute de Convenţie vă puteţi plânge Curţii.

Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ( numita in limba romana C.E.D.O. ), amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
Indiferent de natura procesului ( penal, civil, comercial, contencios administrativ, etc.) care s-a finalizat, Curtea Europeana a Drepturilor Omului ( C.E.D.O. ) nu poate fi sesizata de persoana care se considera victima unei incalcari a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului decat in termen de 6 luni, calculate de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)
Termen limita formulare plangere la cedo crysenc21 crysenc21 Buna ziua, Daca am hotararea din recurs pronuntata in data de 27.01.2010 de catre Tribunal dar hotararea mi-a fost comunicata pe 11 martie 2010 cand este ... (vezi toată discuția)
Pot formula plangere catre cedo dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?! kisso kisso Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod ... (vezi toată discuția)