Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?!
Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?!
Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.
Astfel, termenul de 6 luni se calculeaza de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.
Daca solutionarea caii de atac extraordinare s-a solutionat inauntrul acestui termen , atunci puteti sesiza CEDO ... depasirea termenului de 6 luni duce la inadmisibilitatea cererii dvs.
Nu m-ai inteles.
Eu vreau sa fac urmatorul lucru: Sa imi mai incerc inca odata norocul cu Statul Romana, si sa utiliez de o cale de atac, ceea extraordinara, adica redeschdiere U.P intr-un dosar penal. Nu reusesc, fac plangere la prim procuror, apoi la instanta, dupa care la CEDO. Asa nu s-ar mai putea discuta despre interpretarea probelor, posibile greseli,etc, deoarece in plangerea aia doresc sa acoper absolut totul.
Cererea o veți depune după epuizarea - în cazul dvs - a recursului. În caz contrar, există cele mai multe șanse să aveți o cerere tardivă.
Ceea ce faceți dvs pe plan intern este problema dvs și nu influențează, de principiu o aplicație la Curtea eurpeană decât dacă pierdeți, până la finalul procedurilor CEDO, calitatea de victimă, prin recunoaștere/acoperirea încălcării drepturilor lezate.
Nu trebuie să vă supărați, dar, din punctul meu de vedere, poate că s-ar impune apelarea la un avocat pentru redactarea cererii dvs, dvs având multe neclarități în ceea ce privește procedura CEDO.
Cai de atac
ignat_rodica
unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)