avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?!

Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?!

Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 06:38, 17 Decembrie 2012
Potrivit prevederilor art 26 din Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, amendata prin Protocoalele nr. 3, 5 si 8, ratificata de Romania prin Legea nr 30 / 1994, Curtea a nu poate fi sesizata decat dupa epuizarea cailor de recurs interne, asa cum este stabilit conform principiilor de drept international general recunoscute si intr-un termen de 6 luni, incepand cu data deciziei interne definitive.

Astfel, termenul de 6 luni se calculeaza de la data pronuntarii ultimei hotarari judecatoresti pronuntate de instanta nationala ( decizia instantei de recurs).Cu alte cuvinte, dupa momentul epuizarii cailor de recurs interne, persoana lezata prin hotararea pronuntata de ultima instanta de judecata, trebuie ca in termen de 6 luni sa formuleze cererea si sa sesizeze in scris C.E.D.O.

Daca solutionarea caii de atac extraordinare s-a solutionat inauntrul acestui termen , atunci puteti sesiza CEDO ... depasirea termenului de 6 luni duce la inadmisibilitatea cererii dvs.
Nu m-ai inteles.
Eu vreau sa fac urmatorul lucru: Sa imi mai incerc inca odata norocul cu Statul Romana, si sa utiliez de o cale de atac, ceea extraordinara, adica redeschdiere U.P intr-un dosar penal. Nu reusesc, fac plangere la prim procuror, apoi la instanta, dupa care la CEDO. Asa nu s-ar mai putea discuta despre interpretarea probelor, posibile greseli,etc, deoarece in plangerea aia doresc sa acoper absolut totul.

Stimat forumist,

Dvs sunteți persoana care nu a înțeles.

Cererea o veți depune după epuizarea - în cazul dvs - a recursului. În caz contrar, există cele mai multe șanse să aveți o cerere tardivă.

Ceea ce faceți dvs pe plan intern este problema dvs și nu influențează, de principiu o aplicație la Curtea eurpeană decât dacă pierdeți, până la finalul procedurilor CEDO, calitatea de victimă, prin recunoaștere/acoperirea încălcării drepturilor lezate.

Nu trebuie să vă supărați, dar, din punctul meu de vedere, poate că s-ar impune apelarea la un avocat pentru redactarea cererii dvs, dvs având multe neclarități în ceea ce privește procedura CEDO.

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac ignat_rodica ignat_rodica unde putem sa ne adresa impotriva unei hotarari judecatoresti devinitiva si irevocabila care a trecut si prin galea extraordinala(contestatie in anulare),care ... (vezi toată discuția)
6 luni termen cedo raportat la momentul prezent ContSters83715 ContSters83715 in noiembrie 2010 instanta de recurs la litigii de munca ( CAB) s-a prnuntat in condica... in ianuarie 2011 am xeroxat sentinta civila d recurs care nu se ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)